Projekcija Motinog novog Juventusa - Milanovo nesuđeno pojačanje će učiniti da Vlahović prodiše!

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.06.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Ovo je već ozbiljan sastav.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Fudbalski klub Juventus sprema se za ozbiljnu reorganizaciju tima tokom ovog leta.

Tijago Mota će zameniti Masimilijana Alegrija na klupi "stare dame" koja se vratila u Ligu šampiona, ali uprkos tome niko u Torinu nije bio zadovoljan predstavama koje je ekipa pružala pod vođstvom bivšeg trenera.

Stiže sveži Tijago Mota, a s njim bi trebalo da dođe još nekolicina igrača koji bi činili budućnost Juventusa i učinila ih konkurentima za najviši plasman budući da nisu mogli da pariraju šampionima prethodnih godina.

Iako je Džošua Zirkze već viđen u Milanu, prema poslednjim informacijama iz Italije koje je pružio Đanluka di Marcio, "rosoneri" neće moći da priušte holandskog ofanzivca, pa situaciju planira da iskoristi Juventus! Naravno, krucijalnu ulogu u svemu trebalo bi da odigra Marko Mota sa kojim je Zirkze uspešno sarađivao u Bolonji.

Prema projekciji, ukoliko zapravo i dođe u Juventus, Zirkze bi delovao kao podrška Dušanu Vlahoviću u napadu i imajući u vidu njegove sposobnosti, definitivno bi mogao da kreira više prostora srpskom napadaču i rastereti ga određenih obaveza zbog čega bi ovaj bio potencijalno još ubojitiji.

Juventus je, osim Zirkzea, "naciljao" i vezistu Aston Vile Daglasa Luiza, Mejsona Grinvuda, ali i Atalantinog nosioca Teona Kopmajnersa. Na golu bi Vojčeha Ščensnog trebalo da zameni najbolji golman Serije A iz prošle sezone Mikele de Grigorio. Još jedno ime iz Bolonje koje se povezuje sa Juveom jeste Rikardo Kalafiori. Koliko je izvodljivo da u tim uđe šest novih momaka zavisiće i od prodaja...

U pespektivi, to bi mogao da bude ozbiljan tim, a izgledao bi ovako prema listu "Corierre dello Sport":

Di Gregorio - Kambjazo, Bremer, Danilo, Kalafiori - Luiz, Lokateli - Kopmajners, Zirkze, Grinvud - Vlahović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke