PSŽ - Dva kandidata za Mbapeovog naslednika i samo jedan čovek umesto Poketina?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.10.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

U Parizu već planiraju, i gotovo ničije mesto nije sigurno...

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Pari Sen Žermen se suočio sa realnošću kada je Mbape u pitanju. Francuz neće produžiti ugovor, Real Madrid je njegov sledeći klub, a Parižani traže zamenu.

Ko bi to mogao da bude. Dva imena su u igri, prvi pik je sjajni napadač Salcburga Adejemi koji je ove sezone igrajući za austrijskog šampiona dao 14 golova u 18 mečeva. Ovaj momak koji je debitovao za Nemačku će biti jedna od zvezda prelaznog roka, naime žele ga i Bajern koji će prodati Komana, ali i Dortmund kao zamenu za Halanda.

Ipak, Parižani mogu najviše da plate, Adejemi je investicija za budućnost, već je pokazao da može da igea na najvišem nivou. Momak je inače rođen u Minhenu, otac mu je Nigerijac, majka Rumunka. Karim je već ušao u istoriju, prvi put posle Drugog Svetskog Rata igrač iz austrijskog kluba je odigrao meč za "Pancere". On je na debiju protiv Jermena i dao gol u septembru u Štutgartu.

Drugo ime je ono koje je Leonardu došapnuo Nejmar, u pitanju je Rišarlison, Brazilac iz Evertona. On ne krije želju da igra da drugom iz reprezentacije, ali i Mesijem. Rišarlison je već etabliran u PL, odigrao je sezonu za Votford pre prelaska u ambicioznije "Karamele", pet godina je stariji od Adejemija, već je standardan u Brazilu za koji je dao 10 golova. 

Osvojio je olimpijsko zlato sa Brazilcima, bio i najbolji strelac turnira u Tokiju.

Inače, ovih dana se u Parizu pronose glasine da je Poketino na meti kluba, tačnije da Leonardo nije zadovoljan i da gazde iz Dohe žele Zidana. Na to se nadovezala priča da je Zizu već odbio Mančester Junajted. Poketino je za sada siguran, rezultati su bolji od igara, čini se da ekipa na individualni kvalitet dobija mečeve. Videćemo kako će se stvari dalje razvijati, ali ne bi bilo čudno da na polusezoni Poketino dogovori raskid ugovora i vrati se tamo gde ga čekaju raširenih ruku, u Totehnem.

Da ponovimo, za stručnjaka iz Santa Fea ništa sem osvajanja krune u Ligi šampiona neće biti dovoljno dobro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke