PSŽ prodaje Nejmara?

Autor: Mladen Heleta
petak 06.01.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Prvak Francuske izgleda ne može da izdrži tri astronomske plate.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je navodno stavio Nejmara na transfer listu i spreman je da sasluša ponude drugih klubova, javlja španski "Fichajes". 

Francuski šampion je spustio cenu na samo 50.000.0000 evra u nadi da će privući klubove iz Premjier lige kao što su Njukasl, Čelsi i Mančester siti.

Podsetimo, Nejmar je najskuplji je igrač u istoriji fudbala. PSŽ ga je pre pet godina doveo iz Barselone za 222.000.000 evra, a Brazilac nije uspeo da ostvari cilj i donese Parižanima titulu prvaka Evrope. Ugovor ima do 2027. godine.

Uprava Parižana počela je da paniči uvidom u Nejmarov ugovor, koji mu omogućuje život jednog od najplaćenijih sportista današnjice.

Stvar verojatno ne bi bila ni problematična ni hitna da Kilijan Mbape nije tek pre nekoliko meseci potpisao novi ugovor sa PSŽ-om.

Mbape ne samo da je do odlaska Ronalda u Al Nasr imao najveću platu u svetu fudbala, već i najveće bonuse.

Osim toga, u klubu je i dalje Lionel Mesi, tako da njihove tri plate ukupno sada iznose oko 210.000.000, što je iznos koji premašuje kompletne budžete mnogih velikih evropskih klubova

Uz sve manipulacije proračunom i pravilima, čak ni PSŽ ne može da izdrži takav pritisak na budžet, s obzirom na stara i nova UEFA pravila o održivosti poslovanja. Već je i prošle sezone postalo jasno kako nema te svlačionice koja u isto vreme može podneti takva tri igrača.

Sada ostaje da sačekamo epilog. Možda je ovo samo neki manevar Parižana, a možda će se Brazilac zaista u dogledno vreme oprobati u Premijer ligi.

Pari Sen Žermen ove sezone ima jasan zadatak, a to je osvajanje Lige šampiona. U osmini finala mu je rival Bajern, prvi meč je 14. februara u Parizu, a vi već sada možete da odaberete svoj tip u AdmiralBet-u. Kvota na pobedu Parižana je 2.35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke