PUKLO - Rafael Leao je sledeće leto slobodan igrač!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 31.01.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Kakva prilika za sve timove!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Pregovori između portugalskog napadača Rafaela Leaa i Milana oko produžetka ugovora su propali, piše "Gazzetta dello Sport".

Činilo se da ih samo formalnosti dele od toga da potpišu novu saradnju koja bi Rafaela Leaa zadržala u gradu mode još četiri godine, ali onda se dogodio sukob! Jedan od najboljih napadača Evrope je leta 2024. slobodan igrač!

Prethodni period, Leao i njegovi predstavnici razgovarali su sa Paolom Maldinijem oko uslova produžetka saradnje. Plata i dužina ugovora nisu bili sporni. Leao želi da ostane u Milanu, voli klub i još uvek nema problem s tim što "rosoneri" nisu konkurentni na evropskoj sceni.

Ali, Leaov zahtev je bio da se sadašnja klauzula za njegovu slobodu prepolovi i da umesto 150.000.000 iznosi 70.000.000 evra, najviše 80.000.000. Milan to apsolutno nije želeo da prihvati, odnosno, bili su voljni samo da isključe bilo kakvu otkupnu klauzulu i da cenu diktira tržište. A, kada smo već kod tržišta, evidentno je da je 70.000.000 za fudbalera poput Rafaela Leaa sića u današnje vreme.

Tako su pregovori pukli i Milanu preti ostanak bez najboljeg igrača već ovog leta kada bi, u slučaju da ne prihvate uslove Leaa i njegove porodice, bili u iskušenju da ga prodaju pošto-poto jer bi u suprotnom on 2024. godine napustio "San Siro" bez centa obeštećenja.

Engleski klubovi su oni koji stoje u redu za njegove usluge već neko vreme. Čelsi se uvek spominje, tu su oba mančesterska kluba, ali i mnogi drugi...

Leao ove sezone ima učinak od po devet golova i asistencija u svim takmičenjima na 27 mečeva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke