Rađa se zora na Bosforu, Murinjo sa trojicom Srba vraća Fener na vrh?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.07.2024.
12:09
Izvor: Sportske.net

Kakav tim sprema!

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Ciljevi se znaju, Murinjo je doveden u Istanbul da prekine sada višedecencijski post Fenera. Tim sa azijske strane Bosfora je bez titule od 2014. Prethodna sezona je bila kontroverzna, bilo je mnogo problema, ostali su iza Galatasaraj koji optužuju da ima protekciju sudija.

Dolazak Portugalca je digao ambicije do neba, a on je stigao u Tursku privučen obećanjima prebogatog predsednika Alija Koča da će stvoriti moćan tim. Žuto-plavi startuju već sledeće nedelje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prvi protivnik je Lugano, ako trijumfuju idu na Rendžerse što nije protivnik koga ne mogu da prođu. 

Murinjo je garancija koja će privući igrače- Levant Merkan iz Fatiha koji je bio slobodan igrač je prvo pojačanje. Tu je i San Maksiman Francuz koji je posle godinu dana u Saudi Arabiji požurio da se vrati u Evropu, prihvatio je ponudu Murinja. Ovaj bivši igrač Njukasla će svakako biti veliko pojačanje. 

Ali ovih par igrača su tek početak, Portugalac će pojačati sve linije tima.

Mete su sredina terena, levi bok, kao i nekoliko napadača.

Za levi bok žele našeg Kostića, on bi se priključio Tadiću, a kao pojačanje figurira i Luka Jović. Osovina iz Ajntrahta bi ponovo bila aktuelna, tu je naravno i Tadić, pa bi srpska kolonija bila ključ u ambicijama kluba.

Uz to, napad bi mogao da bude jači za El-Nesirija iz Sevilje koga želi bivši Murinjov klub Roma. Ono što bi mogao da bude san za navijače je Mendešov pulen, Žoao Feliks koji bi posle ne baš impresivnih izdanja prvo u Atletiku, pa u Barsi mogao da bude najveća zvezda u novijoj istoriji koja bi zaigrala u Feneru.

Ni to nije sve, Sojundžu je oktupljen od Atletika pa će oko njega biti okupljena odbrana. U veznom redu kao pojačanja figuriraju Mateo Kovačić iz Sitija, MekKeni iz Juventusa, mada Italijani traže Kadioglua koji je odigrao fantastično prvenstvo Evrope.

Neke mete su ipak nerealne, teško će do Dibale, Lukakua koji gleda ka Napulju, odnosno Konteu, KIngslija Komana koga Bajern prodaje. Mnogo realnija meta u napadu je Nigerijac Terem Mofi koji je postigao 11 golova prošle sezone u Nici i koji je tip napadač kakve voli Portugalac. 

Otpisan je Rade Krunić, od stranaca ostaju Džeko, golman Livaković, Bekao, Fred,  Nigerijac Osaji Samuel, verovatno i holandski defanzivac Ostervolde. 

Biće ovo vrelo leto na obalama Istanbula, a nema sumnje da se rađa veliki tim...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke