Luda priča - Halandov transfer završava "burazerska" veza?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.01.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Da li ovo može da prelomi?

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Erling Haland je najtraženiji igrač u poslednjih nekoliko godina, a na leto će biti dostupan za samo 75 miliona evra.

Doduše, to je samo otkupna klauzula za Borusiju Dortmund, potrebno je izdvojiti još 40 miliona za Mina Rajolu i Alfija Halanda. 

I tu dolazimo do ključnog momenta, Fabricio Romano je danas izneo vrlo zanimljivu činjenicu koja može da odredi sudbinu Erliga Halanda.

Romano tvrdi da Rajola daje prvenstvo prolaza svojim prijateljima i da gotovo uvek posluje sa bliskim saradnicima. Florentino Perez, na primer, nikada nije doveo nijednog Rajolinog igrača i ranije su bili u veoma lošim odnosima, mada se spekuliše da su sada stvari bolje. 

Pep Gvardiola je dugogodišnji "neprijatelj" broj jedan, Rajola je sa njim zaratio zbog Zlatana Ibrahimovića i nikada kasnije nisu sarađivali. Slična je situacija i sa Bajernom, koji nikada nije želeo da ulazi u Rajolone licitacije, dok se sa Mančester Junajtedom znatno udaljio zbog svega oko Pola Pogbe.

I baš zbog toga Fabricio Romano ističe da bi najviše mogla da profitira Barselona. Đoan Laporta je u odličnim odnosima sa Rajolom, oni već završavaju besplatan transfer Nusaira Mazrauija iz Ajaksa na leto, što može dodatno da olakša i pregovore oko Halanda. 

Halandova želja je Španija, to je lično i sam rekao, a prema raznim naznakama, on je nekako neočekivano sada bliže Barseloni. Real Madrid je odredio Kilijana Mbapea kao metu broj jedan, Benzema je i dalje nezamenjiv, dok bi Haland u Barsi bio prva zvezda, uz Ansua Fatija. 

Videćemo u narednim mesecima da li će "burazerska" veza i bliskost Rajole i Laporte uticati na trku za Halandov potpis...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke