Rajola šokirao, ovo što je tražio za Halanda je nemoguće! Najveći transfer u istoriji fudbala?!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.04.2021.
11:05
Izvor: Sportske.net

Ako ovo uspe da istera, svaka čast!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mino Rajola nastavlja da šokira.

Naime, kažu da su predstavnici Barselone i Reala ostali zapanjeni nakon njegovih maksimalističkih zahteva. Italijan smatra da je Haland, a ne Mbape budućnost i naslednik Mesija i Ronalda i da u skladu sa tim treba da postane prvi fudbaler u istoriji koji će zarađivati milion funti nedeljno.

Naravno, to nije samo plata, već su uključena i marketinška prava, odnosno reklamni ugovori, društvene mreže.

Da vam prevedemo, menadžer zahteva da njegov klijent zarađuje, kada se sve sabere, 48 miliona funti godišnje, odnosno 55 miliona evra. Tu platu nema ni Leo Mesi, a nešto slično bi, uz sponzore i ugovore sa katarskim firmama mogao da dobije Mbape, ako produži ugovor sa Parižanima, što je malo verovatno.

To Pari Sen Žermen dovodi u poziciju da, u slučaju da ode Mbape, dovede Halanda i isplati tu sumu, ali problem je i to što Dortmund ne popušta, oni traže minimum 150 miliona evra za svoj biser. To je duplo više od onoga za šta će moći da prodaju Halanda narednog leta, odnosno 2022. kada će njegova klauzula od 75 miliona postati aktivna.

I ovo nije sve što treba platiti, provizije Rajole i Halandovog oca su po nekim izveštajima po 20 miliona, mada je Rajola to nazvao lažima. On nije demantovao neke ranije napise, da bi kao "komisiju", klub koji kupi Halanda trebalo da isplati ocu Alfiju i samom menadžeru, ukupno 20 miliona evra.

Dakle, 180 miliona bi bio transfer, ako neko uspe da dođe do ove sume koju traži Rajola za igrača, to bi bio daleko najveći transfer u istoriji fudbala.

I samo tri kluba možda mogu da se približe toj sumi, Siti, Real i PSŽ.

Ali, Real želi Mbapea, u tom slučaju PSŽ kako rekosmo dolazi u obzir, a čak ni Siti nema nameru da plati toliko Norvežanina.

Predsednik Dortmunda Vacke ne odustaje, tvrdi da Haland neće otići nigde još 14 meseci i da će naredne godine nositi dres Dortmunda, bez obzira što će Borusija teško do Lige šampiona. Haland je ove sezone dao 39 golova u 42 meča za klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 11.04.2021
12:10

Не знам стварно ко ће бити толико наиван да исплати оволику суму. Чуј, менаџер има своју тарифу, отац има своју и на крају цена игра. Па шта се ту плаћа, хир менаџера или оцу што га је направио. Овакве ствари убијају фудбал, а фудбалери долазе у ситуацију да други одлучују о њиховој судбини јер су они сами постали искључиво машине за стварање пара како би неко тамо лечио своје комплексе.