Rajolina matematika. Haland košta 350 miliona evra, samo tri kluba u trci?

Autor: Boris Jovanović
subota 23.10.2021.
09:17
Izvor: Sportske.net

Norvežanin će biti papren, kada sve sračunate...

EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

Erling Haland i dalje nije odlučio, osim jedne stvari, želi da ode iz Borusije. On je odbio ponudu kluba da mu duplira platu mogao bi da uzme 15 miliona ako ostane u Borusiji (klazula bi bila 100 miliona), ali naći će novi klub.

Ili bolje rečeno, Mino Rajola će mu naći novi klub. Pojavile su se informacije da Haland zahteva platu od 25 miliona evra, to verovatno u ovom trenutku može da plati samo Mančester Siti i eventualno Junajted, pa od priča o Realu i Barseloni nema ništa.

Ni to nije, osim 75 miliona Borusiji, priča se da je provizija Mina Rajole (koju će podeliti sa ocem igrača 36 miliona), menadžer će dati poslednju reč. On čeka i PSŽ koji bi mogao da dovede Halanda kao zamenu za Mbapea, njih smo namerno izostavili u nabrajanju klubova koji mogu da priušte platu Halanda, jer navodno Mesi i Nejmar ne gledaju baš blagonaklono na to dovođenje Norvežanina. Leo želi svog kuma Aguera, čak se pojavila priča da će PSŽ ponuditi Ikardija Barsi u zamenu za Kuna.

Ali, odluku donosi Doha, ako Leonardo bude dobio mig Halandu će biti ispunjeni uslovi, ali i Rajoli koji usmerava svoje igrača ka PSŽ, setimo se Ibre, ili sada Donarume.

Dakle, troškovi transfera bi mogli da budu papreni, uz proviziju to je 110 miliona, plus bruto plata Halanda koja sa ugovorom na pet godina probija dobrano 200 miliona, pa bi za čitav posal klubovi morali da izdvoje oko 350 miliona evra. 

Vreme odluke se bliži, Haland je kroz redove najavio da će tokom proleća prelomiti kada je u pitanju novi klub. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Saturday, 23.10.2021
11:03

Real ima pun Budžet plus ističu ugovori za Bejla i Marsela,sto implicira da Real može ispuniti uslove bilo kog igrača na svetu cak i nekoliko njih.Stvar je samo da li ce Perez odlučiti se za saradnju sa Rajolom.I naravno pare su bitni ali istorija giganata fudbala je uvek primamljiva.Svaki igrač kad počinje igrati zavisno iz koje je lige sanja igrati za Real,Barsu,ManUTD,Liverpul,Juventus itd.