Rajs osvojio trofej i napustio Vest Hem!

Autor: Filip Rodic
četvrtak 08.06.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Izuzetne partije kapitena Vest Hema odavno su ga postavile za glavnu metu mnogih velikana Premijer lige, a titula u Ligi konferencija je samo kruna.

EPA-EFE/Isabel Infantes
EPA-EFE/Isabel Infantes

Povezane vesti

Dan nakon osvajanja dugo čekanog evropskog trofeja i magičnog kraja sezone na vrata Vest Hema je pokucao Arsenal sa ponudom za Deklana Rajsa.

Arsenal ima za cilj da brzo zaključi transfer od 90 miliona funti, blizu 105 miliona evra. "Tobdžije" će morati da plate punu naknadu za transfer kapitena Vest Hema za dve godine.

Gradski rival će u narednim danima dati zvaničnu ponudu, a predsednik "čekićara" Dejvid Salivan procenjuje Rajsa na preko 100 miliona funti. Saliven je čak potvrdio da će Rajs gotovo izvesno napustiti klub ovog leta.

"Moraće. Srce mu tako kaže, a mi smo mu obećali da će biti slobodan. Ne možete da stanete na put čoveku koji toliko toga dao ove sezone. Dalji koraci su da on mora da ide, a mi tražimo zamenu. Nije da smo to priželjkivali. Nudili smo mu 200.000 funti nedeljno pre 18 meseci, odbio je. Koštalo ga je 10 miliona funti ostanak u Vest Hemu u tom periodu. Namerava da ode i ne možete zadržati igrača sa tim ciljem", izjavio je Saliven posle finala za "Toksport".

Arsenal veruje da su prvi u izboru za engleskog reprezentativca, koji je njihova transfer meta broj jedan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke