Rakitić i Gomez razočarali Monćija, zamena je spremna

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 17.03.2021.
17:43
Izvor: Sportske.net

Rus pred vratima Sevilje.

2017. EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
2017. EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih evropskih fudbalera i zvezda u usponu Aleksandar Golovin mogao bi od leta da oživi karijeru prelaskom u Sevilju, koja traži zamenu za "istrošenog" Ivana Rakitića, prenosi Estadio Deportivo.

Bivši hrvatski reprezentativac se letos posle šest godina vratio iz Barselone na "Ramon Sančez Pishuan", ali je uz povremene bleskove ipak igrao sporednu ulogu ove sezone u timu Đulena Lopetegija.

Nakon odlaska Envera Banege, andalužanskom timu je potreban lider na sredini, a sportski direktor Monći deriju da bi to mogao da bude Golovin.

Talentovani ruski fudbaler ofanzivnih karakteristika prešao je iz moskovskog CSKA u Monako na leto 2018. godine nije ostavio dubok trag u Kneževini prvenstveno zbog problema sa povredama.

Karta na koju Monći ide je drastično niža cena za Golovina u odnosu na onu koju je Monako pre nepune tri godine platio "armejcima", a pošto fudbaler tek krajem maja puni 25 godina svetla budućnost je pred njim.

Monćijev adut je taj što su retki momenti kada je Golovin na terenu dovoljno blistavi za Rusa da načini sjajane performanse, a veruje da bi u Sevilji to tek došlo do izražaja.

Podsetimo, zimus je iz Atalante stigao Alehandro Papu Gomez, ali ni on, poput šest meseci ranije pridošlog Rakitića, nije uspeo da zameni uticaj koji je Banega imao u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke