Real hoće svoje nazad, Milan može čak i da zaradi od Dijaza!

Autor: Sportske Net
četvrtak 18.05.2023.
20:24
Izvor: Sportske.net

Hoće-neće.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Po svemu sudeći Milan na kraju neće otkupiti Brahima Dijaza od Real Madrida posle dvogodišnje pozajmice.

Pre nepune dve godine ,,rosoneri" su doveli Dijaza na dvogodišnju pozajmicu iz Real Madrida sa opcijom kupovine od 22 miliona evra. Međutim, kako Dijaz nije ,,eksplodirao" u Italiji, pogotovo ne u poslednje vreme, njegova sudbina je neizvesna. Međutim, s druge strane Real želi da vrati 23-godišnjaka na ,,Santjago Bernabeu". 

Možda je ovakva odluka proizišla iz toga što Marko Asensio postaje slobodan igrač na leto, a ne priča se mnogo o novom ugovoru, pa bi Dijaz mogao da zauzme njegovo mesto u veznom redu.

Po ugovoru o pozajmici Real ima pravo na „buy back“ klauzulu po kojoj može da otkupi ovog igrača za 27 miliona evra. Naravno, ukoliko ga prethodno Milan otkupi. Situacija bi mogla da izgleda ovako: Milan ukoliko kupi Dijaza za 22 miliona evra, a potom ga proda nazad Realu za 27 miliona, zaradiće pet. Ipak, to je sve na ,,klimavim nogama", jer postoji mogućnost da Real odustane od kupovine Dijaza.

Dijaz je u jednom periodu igrao prilično dobro. Postigao je gol protiv Totenhema u dvomeču u LŠ, a bio je veoma zapažen i protiv Napolija. Ipak, u gradskom derbiju u polufinalu protiv Intera, nije se video.

Ostaje da se vidi da li će doći do dogovora tri strane i kakve su ambicije, ali i mogućnosti timo za narednu sezonu, pre svega Milanove, s obzirom na poziciju na tabeli Serije A.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke