Real izvisio, kakve su opcije za odbranu, hoće li "agent Belingem" završiti posao?

Autor: Boris Jovanović
petak 19.07.2024.
07:56
Izvor: Sportske.net

Šta sprema Real posle dolaska Mbapea?

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Real Madrid je verovao da im se ništa neće isprečiti na putu ka Leniju Žorou, ali Junajted je dobio trku za talentovanog štopera. Sada je Anćeloti ostao bez planiraog pojačanja, pa postoji manjak u poslednjoj liniji. Problem je što Alaba neće biti spreman do novembra, Valjeho nije neka opcija kojoj veruju, pa su svedeni na dva štopera, Ridiger i Militao bi trebalo da budu starteri.

Rafa Marin je prodat Napoliju, pričalo se da će aktivirati klauzulu o povratku Marija Gile iz Lacija, ali od toga nema ništa.

Ideja je bila da se dovede mladi štoper koji bi učio i povremeno dobijao šansu bez pritiska.

Šta su varijante?

Jedna je da forsiraju Čuamenija na štoperu, ali to bi značilo slabjenje veznog reda, više nema Tonija Krosa. Druga da kupe Alfonsa Dejvisa koji može da pokrije obe aut linije, u tom slučaju Mendi bi bio preseljen u centralnu odbranu.

Mogli bi da čekaju finiš prelaznog roka i onda uzmu neku lou-kost alternativu. Diogo Leite Portugalac iz Uniona je bio meta, ali njega žele Leverkuzen i Milan ako ne završi posao oko Strahinje Pavlovića. Jedan od mladih fudbalera koje su Merengesi pratili je Žorel Hato, 18-godišnji štoper Ajaksa, ali on je produžio ugovor sa "Kopljanicima" do 2028. i sada nije na tržištu.

Ako izdrže po povratka Alabe u novembru, stvari bi bile drugačije, ali bi neka rana povreda štoperskog tandema u prvih nekoliko meseci bila košmar.

Jedna od meta je inače i Aleksander-Arnold koga Belingem ubeđuje da dođe u Real. Njih dvojica su prijatelji, u stvari fudbaler Liverpula je jedini blizak igrač u reprezentaciji kada je Belingem u pitanju. Dolazak Aleksandera-Arnolda bi značio pojačanje i za bok i za vezu, pa bi onda verovatno bilo lakše pomeriti Čuamenija pozadi.

Ipak, pitaju se Redsi, teško da će se odreći engleskog reprezentativca koji je razočarao na prvenstvu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke