Posle kupovine u Brazilu, Real se okrenuo ka Argentincu - potpis dve godine unapred?

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 25.03.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Nova senzacija.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Real Madrid se posle uspešnih potpisa brazilskih tinejdžera kroz Vinisijusa, Rodriga i skoro završenog Endrika, okrenuo ka Argentini, pa i tamo našao "biser".

"Marka" piše da je nova meta "kraljevskog kluba" 16-godišnji as River Plate Franko Mastantuono.

Poslednjih nedelja, izaslanici Real Madrida, osim što su otputovali u Brazil da gledaju i brinu o Endriku, produžili su u posetu Buenos Ajresu, kako bi iz prve ruke videli evoluciju grupe mladih ljudi iz River Plate koji privlače pažnju, sa Mastantuonom na čelu. 

Mastantuono je već naveden kao važan igrač na agendi Real Madrida, navodi "Marka" . Prošlo je mnogo godina bez uključivanja Argentinaca, tržišta koje je uvek dobro funkcionisalo za "Los Blankose". Poslednji pokušaj je napravljen sa Hulianom Alvarezom, ali odsustvo pozicije van EU zatvorilo je vrata igraču koji je kao dete igrao meč za Madriđane i koji se ostvario u Sitiju.

Pojava Mastantuona (devet utakmica sa prvim timom) izazvala je uzbuđenje među čelnicima River Plate, koji su reagovali revnosnije nego u prethodnim slučajevima, postigavši dogovor sa fudbalerom o poboljšanju ugovora (završava se 30. juna 2026) i podizanjem klauzule na 45 miliona evra, što bi ga učinilo najskupljim transferom iz jednog argentinskog kluba ako se iskoristi raskid ugovora.

Sada je počela trka za obezbeđivanje potpisa za 16-godišnjeg fudbalera koji neće moći da stigne u Evropu do leta 2026. Neki timovi će preduzeti korak i pre kraja ove sezone kako bi se on obavezao o dolasku u Evropu za dve godine. Rizična operacija, ali jedna od onih koja može osigurati budućnost. Real Madrid zna mnogo o tome. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke