Realov prelazni rok - Karlo Anćeloti je sam sebi najveći problem!

Autor: Boris Jovanović
sreda 31.07.2024.
11:52
Izvor: Sportske.net

Lako je kada je Italijan trener, drugima, ne njemu!

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Istorija se ponavlja, a Karlo Anćeloti je kroz neverovatnu karijeru uverio sve da je sposoban da iscedi maksimum iz ekipe. Italijan bi voleo da nije tako jer je prinuđen da eksperimentiše, izmišlja nove pozicije igračima. 

Perez mu je saopštio da neće dovesti štopera, iako je Načo otišao na naftni istok, a Alaba je povređen do novembra u najboljem slučaju. Pošto je mladi Žoro otišao umesto u Madrid, u Mančester, pominjana su rešenja poput Laporta, ali i nekih štopera iz španske lige, međutim od toga nema ništa.

Ni Dejvis, ni Alekdander-Arnold koji bi rasteretili bokove i omogućili da recimo Mendi bude privremeno štoper neće ovog leta stići u klub, pa se očekuje da Karleto proba sa Čuamenijem koji je vezni igrač u srcu odbrane.

Navodno je predsednik Perez saopštio Anćelotiju da ima poverenja u njegove sposobnosti da iz limitiranih resursa izvuče najviše što može.

Nije kako rekosmo da trofejnom treneru to prija, ali nije i da nije navikao.

Recimo, kada se vratio u klub u leto 2021. bilo je jasno da nema baš puno poverenja u Jovića, u stvari prema nekim informacijama je želeo da ostavi Borhu Majorala koji se takođe vratio sa pozajmice. Ali je tokom zime Majoral ustupljen Hetafeu, a zamena nije dovedena, iako je bilo jasno da je Bejl već u polupenzionerskom statusu zbog povreda (i svoje ljubavi golfa).

Ni narednog leta nije bilo bolje, pričalo se ponovo o nekome ko će biti alternativa za Benzemu, Marijano nije bio rešenje, Jović je otišao, pa je Rodrigo dobijao šansu. Takođe, pošto nije bilo zamene za desnog beka, Karvahala, u tu poziciju je proizveden krilni napadač Lukas Vaskez koji je odigrao tridesetak utakmica.

I treće leto ista priča, Benzema je otišao iz kluba, pominjani su mnogi napadači, očekivalo se da možda dovedu Mbapea godinu dana pre isteka ugovora, na kraju stigao je Hozelu posle više od decenije. Nikome nije bilo jasno kako je moguće da ne zamene kapitena i najboljeg igrača, ali Anćeloti je uzeo drugu ligu šampiona u tri godine i titulu prvaka pride. Da ne zaboravimo osim Benzem otišao je Asensio koji je korišćen kao lažna devetka, Dominikanac Marijano u Sevilju, Azar se povukao a mladog Latasu su prosledili u Hetafe.

Hoselu je dao 18 golova, odigrao sve sa ulascima u igru pedesetak mečeva.

Sada je došao Mbape kao i mlađani Endrik, pa ne boli glava od napada, ali eto štoperske pozicije su problem. Ni na desnom beku nema promene, Vaskez je tu, jedan od kapitena, produžava ugovor, to rotiranje sa Karvahalom mu je produžilo život u Madridu za par godina, ponovo je produžio ugovor na sezonu.

Dakle, kada je don Karlo tu, nema zime, on će uvek izmisliti nešto, pa je i Perezu lako da donosi ovakve odluke.

Real naredne noći nastavlja američku turneju, rival je ekipa Milana, na mitskom "Soldier Field" stadionu u Čikagu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke