Rekordna prodaja Radničkog - Štulić u Belgiji za 750.000 evra!

Autor: Mladen Heleta
utorak 31.01.2023.
19:12
Izvor: Sportske.net

Mladi napadač prešao u Šarlroa.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pisali smo juče da se niški Radnički nalazi pred rekordnom prodajom i da Nikolu Štulića žele belgijski Šarlroa, te italijanski timovi Kaljari i Palermo. Na kraju je mladi napadač prešao u Šarlroa, a na račun Nišlija će se sliti 750.000 evra. Ovu informaciju je za Sportske potvrdio prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.

Ipak, neće sav ovaj novac ostati u Nišu, pošto Štulićev bivši klub Partizan ima pravo na 30 odsto od ove cifre, jer je to bio dogovor kada je ovaj dolazio u Radnički. Ipak, Tončev je u pregovorima izdejstvovao da Radnički ima 10 odsto od sledeće prodaje Štulića.

Ivica Tončev je više puta rekao da Radnički neće prodavati Štulića za mali novac, već da planira da njegov transfer bude rekordan i to se na kraju i desilo, pošto je ovo najskuplja prodaja u istoriji ekipe sa Čaira. 

Treba podsetiti da su Nišlije do sada najviše inkasirale prilikom prodaje Nikole Čumića u Olimpijakos (650.000 evra), dok su Stefana Mitrovića u avgustu prodale Crvenoj zvezdi za 500.000 evra. Tu cifru su dobile i za Lazara Ranđelovića, kada je prešao u Olimpijakos.

Nikola Štulić je nedavno debitovao za reprezentaciju Srbije u pobedi protiv SAD-a u Los Anđelesu, a za Radnički je jesenas postigao 12 golova u svim takmičenjma.

Radničkom sada ostaje da mu pronađe zamenu, koliko u špicu napada, toliko i igrača koji će kao "bonus" u postavi praviti razliku makar približno kao što je to jesenas činio.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke