Romino samouništenje, okrnjeni Milan uzeo sve poklone pod jelkom

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.01.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

I desetkovani Milan bolji od Rome.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Romu sa 3:1 (2:1) na "San Siru" u utakmici 20. kola Serije A.

Nije zasenila susret Lacija i Empolija, ali je utakmica između Milana i Rome bila približno sadržajna i zanimljiva. Ponovo derbi s golovima, što je svojestveno utakmicama ovog tipa u Italiji, a moglo ih je biti i više da na golu "rosonera" nije stajao Majk Menjon.

No, krenimo redom. Roma se samouništila na ovom susretu prvobitno skrivljenim penalom Tamija Ejbrahama koji je bio nepažljiv, a potom Žiru precizan, da bi već u 17. minutu na semaforu bilo 2:0 za domaćina. Veliku grešku pri povratnoj lopti ka Ruiju Patrisiju načinio je Ibanjez, Žiru je pogodio stativu obišavši portuglaskog golmana, a lopta se odbila pravo na Žuniora Mesijasa koji je natrčao i poslao je u nebranjeni deo gola.

Šok za ekipu Žozea Murinja, ali "Posebni" ne bi imao takav nadimak da ne ume da podigne svoj tim. Uspeo je to i ovog puta. Roma je zaigrala bolje, ofanzivnije, umanjila preko Ejbrahama pred kraj prvog dela meča, ali usput propustila nekoliko sjajnih šansi. "Krivca" za to svakako mogu da pronađu u Majku Menjonu, koji je imao svoje veče, a kada je tako, morate imati ili mnogo sreće ili biti hirurški precizni, što je Roma napola uspela da ispuni.

Nastavak samouništenja usledio je kada je Rik Karsdorp ispao u jurnjavi za Teom Ernandezom, startovao sa leđa i zaradio drugi žuti karton, te isključenje. Tada je bilo jasno da je utakmica jednim delom već rešena. Tačku na duel stavio je Rafael Leao nakon izvrsnog dodavanja Zlatana koji se gradio u duelu sa Smolingom i odložio za brzonogog Portugalca čiji trk je bio uspešan. Do kraja susreta, kada je već sve bilo rešeno, Manćini je skrivio penal, Roma dobila drugi crveni karton, ali Zlatan je pročitan od strane Rui Patrisija.

Trebalo bi podsetiti da Stefano Pioli na ovoj utakmici nije mogao da računa na Franka Kesija, Fikaja Tomorija, Simona Kjera, Alesija Romanjolija, Ismaela Benasera...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke