Ronaldo bez pardona: "Sve je krenulo od mene, nikada više u evropski fudbal"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.07.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Portugalac pomalo nadobudno o svemu.

Povezane vesti

Napadač Al Nasra Kristijano Ronaldo veruje da je njegov uticaj bio krucijalan za veliku seobu fudbalera u Saudijsku Arabiju ovog leta.

Ronaldu je bez ikakve sumnje obećano kada je zimus potpisivao bogat ugovor sa Al Nasrom da će saudijska Pro liga dovesti što je više moguće zvezdi u letnjem prelaznom roku. I zaista se dešava, kao što svi znamo. 

Mnogo sjajnih igrača dobilo je bogate ugovore sa tamošnjim klubovima što je izazvalo strah kod evropske publike, dok prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin nije mnogo zabrinut.

"Kroz jednu godinu još više sjajnih igrača će doći u Saudijsku Arabiju. Kroz godinu dana liga će prestići tursku i holandsku. Igrači koji su stigli ne vole ono što je predsednik UEFA rekao... Gleda se i ka mladim igračima, kao što su Žota i Ruben Neveš", počeo je Ronaldo.

On je zatim istakao da nema nameru da se vraća u evropski fudbal do kraja svoje karijere.

"Neću se vraćati u Evropu, vrata su zatvorena. Imam 38 godina, evropski fudbal je mnogo izgubio na kvalitetu. Jedina validna je Premijer liga i oni su daleko ispred ostalih".

Poredio je i Saudijsku Arabiju sa MLS ligom.

"Bolja je liga od MLS. Ja sam otvorio način ka Saudijskoj Arabiji i sada svi igrači dolaze ovamo. Moja odluka da dođem ovde je bila 100 odsto krucijalna da top igrači pristignu. To je činjenica. Kada sam otišao u Juventus, Serija A je bila mrtva, a nakon što sam potpisao je oživela. Gde god Kristijano ode, on izaziva najveći interes", rekao je Portugalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke