Ronaldo, moguće je! Razlozi "za" i "protiv"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 25.07.2022.
09:16
Izvor: Sportske.net

Svet čeka transfer...

EPA-EFE/PAOLO MAGNI ↑ collapse
EPA-EFE/PAOLO MAGNI ↑ collapse

Povezane vesti

I dalje se priča, mada nema nekih konkretnih koraka povodom dolaska Kristijana Ronalda u Atletiko. On je veoma zagrejan, Mendeš pokušava da otvori put za povratak u Madrid, ali jedan deo Ronaldovog okruženja smatra da je bolje da ostane u Junajtedu.

Samo jedan razlog je zbog koga Kristijano želi da ode, on je opsednut Ligom Šampiona i želi da nastavi da igra u takmičenju u kome je porušio sve rekorde. I Atletiko je jedna opcija, priče o Bajernu i Pari Sen Žermenu nemaju nikakvog osnova.

Navijači Atletika su protiv, ali oni tvrdokorni, ostali smatraju da bi CR7 bio veliko pojačanje za ekipu.

U ovom trenutku "Jorgandžije" baš i nemaju prostora za Ronalda, ali bi se situacija promenila ako bi se Morata vratio u Juventus, a Saul ili Lemar napustili klub. Što se Ronalda tiče, on je spreman da višestruko smanji primanja, novac mu nije u prvom planu. Jasno, treba platiti i obeštećenje Junajtedu, ali ono neće biti veće od 20 miliona evra. Plan Atletika je da za toliko proda Moratu Juventusu, a onda krene po Ronalda.

Neke analize pokazuju da će se na kratko vreme Portugalac isplatiti od marketinga i prodaje dresova. Naime, bez obzira što će veći deo "Metropolitana" biti protiv njega, posle muka na koje je stavljao Atletiko čitave karijere, sa druge strane, on je najpopularniji sportista na planeti i kao takav ima svoje navijače kojima je nebitno gde igra.

Simeone?

Za sada ćuti, ali kako piše "Marka", Argentinac bi rado video Ronalda u svom timu, nema nikakav problem sa njegovom prošlošću, jer veruje da Portugalac može da donese 30 golova naredne sezone.

Oni iz Ronaldovog okruženja koji su protiv odlaska u Atletiko smatraju da bi Ronaldo narušio mit u Real Madridu, ali generalno gledano, to mu je poslednja briga, on ostaje po svim parametrima najbolji igrač u istoriji kluba i to mu niko ne može oduzeti. Pokušavao je da se vrati u Real, ali mu je Florentino Perez zatvorio sva vrata. 

Ovo nije lak transfer, ali nije ni neostvariv, jednostavno Ronaldo je čvrsto rešen da promeni klub, a kada je tako, onda se ništa ne može isključiti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke