Ronaldu "isplata", i dalje želi da ode? Ali, ko je najveća prepreka transferu u London?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.07.2022.
09:50
Izvor: Sportske.net

Šta je problem sa prelaskom u Čelsi?

 PETER POWELL
PETER POWELL

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo želi da ode, pa iako Mančester Junajted za sada ne želi da se odrekne Portugalca, jasno je da će ga teško zadržati. CR7 je dodatno naljutio ljude iz kluba, jer je pokupio bonuse za lojalnost i dozvolio da ugovor bude automatski produžen, a onda saopštio da želi da ode.

Ipak, ne mogu da ga optuže za pohlepu, odrekao se velikih para u Juventusu da bi godinu pre isteka ugovora ponovo zaigrao na "Old Trafordu". Doduše, tu razliku u novcu je klub delom nadoknadio kroz bogate bonuse, od kojih je onaj za broj golova, Portugalac aktivirao. Naime, on je i pored loše sezone kluba dao 24 gola u 32 utakmice i bio jedan od najboljih strelaca PL.

Klubu to i nije puno pomoglo, sada se lome koplja da li je za budućnost bolje da ga puste, mada još nema naznaka gde bi Mendeš mogao da završi posao. Čelsi je važio kao najbolja opcija, oni igraju Ligu šampiona, plus novi vlasnici bi zbog marketinških interesa želeli Kristijana u timu, ali postoji prepreka, Tomas Tuhel.

Zbog čega Nemac ne želi Ronalda?

Pa zbog prošle sezone, naime, Solskjer je planirao da forsira trio Rašford-Grinvud-Sančo, a onda mu je doveden Ronalda, kao nostalgičan potez i želja Glejzera da umire navijače. Klub je dobio možda i najboljeg napadača svih vremena, ali je usporio progres mladih. 

Sada Tuhel želi da forsira, slično Klopu u Liverpulu trojku polivalentnih igrača napred, Sterlinga i eventualno Rafinju koga želi i Barselona, dok bi Kai Haverc trebalo da bude neka vrsta "lažne devetke", kao što je svojevremeno Firmino imao ulogu u Redsima.

Zbog toga bi dolazak Ronalda koga ne može baš da drži na klupi na neki način poremetio planove Nemca, pa on radije ne bi da ima takve dileme. Na Kristijanovu nesreću, Amerikanci imaju puno poverenja u Tuhelove izbore, pa neće insistirati na dolasku Portugalca, iako se novi vlasnik Ted Boeli sastao sa Mendešom...

Podsećamo na specijal AdmiralBeta, možete da se kladite u kom će klub završiti Kristijano Ronaldo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke