Sad je gotovo, srpski tandem u odbrani Fiorentine, znate li koliko će Bleki zarađivati?

Autor: Boris Jovanović
petak 20.08.2021.
07:16
Izvor: Sportske.net

Povratak posle devet godina!

EPA/PIER PAOLO FERRERI
EPA/PIER PAOLO FERRERI

Povezane vesti

Danas će biti ozvaničen transfer koji je dogovoren pre nekoliko nedelja. Juče je zvanično Pecelja, kapiten Fiorentine prodat Betisu, traku će naslediti najverovatnije Milenković, a Bleki će danas i zvanično dobiti zemljaka za saigrača.

Posle devet godina u Firencu se vraća Matija Nastasić. Srpski štoper je iz Partizana 2011. stigao u klub, odigrao sezonu i to tako da ga je kupio Mančester Siti na čijoj je klupi tada bio Roberto Manćini.

Nakon tri sezone i pošto je izgubio mesto u timu dolaskom menadžera Pelegrinija Nastasić će preselio u Šalke. Povrede su ga sprečile da ispuni ono što su mnogi predviđali, igrao je šest godina u Bundesligi, ali je klub iz Gelzenkirhena prvi put u istoriji ispao iz Bundeslige. Danas se Nastasić vraća u Firencu, u novo poglavlje karijere.

Ima 28 godina, mnogo iskustva, sa Milenkovićem bi trebalo da formira štoperski tandem Toskanaca koji očekuju mnogo bolju sezonu od prethodne.

Doduše, to zavisi i od sudbine Dušana Vlahoviča, videćemo hoće li Viole odoleti ponudama za najboljeg igrača i jednog od najboljih mladih napadača Evrope.

Predsednik Komiso veruje da će Srbin ostati u klubu makar još sezonu, pominjao je sumu od 100 miliona što niko neće platiti, ali bi Siti i Atletiko mogli da se pojave sa tridesetak miliona manje, što bi pokolebalo Fiorentinu.

Inače, da se vratimo Milenkoviću, on je produžio ugovor na sezonu, do 2023. za trostruko veću platu, suma je oko 2.5 miliona evra po sezoni, igrao je za samo 800 000. Nema šta, zaslužio je i više, bilo je interesanata, pre svih Vest Hem, kao i Totenhem, ali na kraju će nekadašnji štoper Partizana sačekati još sezonu i testirati tržište naredno leta. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke