Sad je jasno, Holanđanin ima klauzulu, šta čekaju Juve i Vlahović?

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.12.2021.
09:36
Izvor: Sportske.net

Nove informacije o eventualnom transferu...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Juče smo pisali o eventualnoj prodaji De Lihta, kako bi Juventus skupio pare za Vlahovića, a u italijanskim medijima pojavila se informacija o kojoj se govorkalo i kada je nekadašnji kapiten Ajaksa prešao u Juventus.

Naime, on je hteo u Barselonu koja nije imala novac, ali je Mino Rajola uspeo da se izbori za klauzulu o otkupu ugovora. I ona važi jedino za Barselonu, međutim pitanje je imaju li Katalonci novac. Naime, ako žele De Lihta Katalonci će morati da plate Juventusu 125 miliona evra, odnosno načine Holanđanina najskupljim defanzivcem u istoriji.

To je u ovom trenutku nerealno, ali je navodno Juve spreman da proda štopera i za manji novac, da vrati uloženo, oko 75 miliona evra. Zamena bi bio Romanjoli iz Milana još jedan pulen Rajole, a novac bi Juve iskoristio za dovođenje Dušana Vlahovića. 

Kada smo kod Vlahovića treba reći da od Arsenala nema ništa, da on i dalje nije raspoložen da obuče dres "Gunera" i da želi stabilniji klub. Sada se pominje i Barselona, ali to su nagađanja, oni su doveli Ferana Toresa, pokušaće da podmlade tim, ali teško je verovati da će, osim u slučaju nekoliko prodaja imati novac za neki bogat prelazni rok na leto.

Vratimo se Juventusu, odlazak De Lihta je varijanta za leto, a ove zime osim Remzija, eventualno MekKenija koga želi Totenhem, kao i Artura koji bi mogao na pozajmicu u Sevilju, jedini veći novac u kasu bi mogao da unese Kuluševski. Ako Šveđanin bude žrtvovan, jasno je da Juve želi da ipak produži ugovor sa Bernadeskijem, ali i da skupljaju novac za veliki letnji transfer. Za Kuluševskog ima dosta interesovanja iz PL, ali malo je verovatno da Juventus za momka koji je poreklom Makedonac može da izvadi uloženih 40 miliona evra. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke