Sad Saša Ilić ''garantuje za ovog dečka'' - Ožegović zvanično u Nižnjem!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ponovo zajedno, ali ne u istim ulogama.

fcnn.ru
fcnn.ru

Povezane vesti

Kako se i najavljivalo prethodnih dana, Saša Ilić i Ognjen Ožegović su ponovo na zajedničkom zadatku.

Podsetimo, Saša Ilić je u finišu sezone u ruskoj Premijer ligi napravio podvig, uspeo je da kroz baraž izbori opstanak sa ekipom Pari Nižnjeg Novgoroda, iako ju je preuzeo na samo nekoliko kola pre kraja, posle šest uzastopnih poraza.

Naravno, dobio je poverenje uprave da i sledeće sezone vodi ovaj ruski tim i ovog leta pokušava da što je moguće više ojača svoju ekipu.

Jedno od pojačanja koje je nama i najzanimljivije je - Ognjen Ožegović koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Nižnjim, a nosiće dres sa brojem 90, potvrdio je ovaj ruski klub na zvaničnom sajtu.

On je sa Ilićem bio saigrač u Partizanu, u periodu od 2017. do 2019. godine. Prošle godine su i jedan i drugi bili u Grčkoj - Ilić kao trener Atromitosa, Ožegović kao napadač Kifisije, pa je legendarni kapiten Partizana mogao da se uveri u formu svog novog napadača i odlučio je da ga angažuje.

Kada je u pitanju Ožegovićev boravak u Partizanu, navijači Partizana posebno pamte njegov gol za pobedu nad Jang bojsom u Humskoj (2:1), vredan plasmana u evropsko proleće u Ligi Evrope, ali i način na koji ga je tadašnji sportski direktor Ivica Iliev predstavio po dolasku u Partizan.

S obzirom da je bilo sumnji među navijačima Partizana zbog Ožegovićeve prošlosti u Crvenoj zvezdi, Iliev je pokušao ''bombastičnom'' porukom da otkloni te sumnje, pa je ostala upamćena njegova rečenica: ''Ja garantujem za ovog dečka''.

U Nižnjem će za njega sada ''garantovati'' Saša Ilić, a na klupskom sajtu su jasno poručili šta očekuju od Ožegovića:

''Dobrodošao u Pari NN, Ognjene! Očekujemo sjajne igre i golove od tebe''.

Inače, Ožegović već ima iskustva iz Rusije, jer je u sezoni 2018/19 nastupao za Arsenal iz Tule kao pozajmljen igrač Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke