Sad svi veruju Murinju, evo koje će mu igrače dovesti!?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.05.2022.
10:35
Izvor: Sportske.net

Srbin u TOP 3 mete.

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Povezane vesti

Roma je osvojila premijerno izdanje UEFA Lige konferencija pa će naredne sezone igrati Ligu Evrope što dodatno povećava ambicije kluba pred nadolazeći letnji prelazni rok, a neka imena su se već iskristalisala.

Kako prenosi "Gazeta delo Sport", prvo pojačanje u odbrani moglo bi da stigne upravo iz Fejenorda. Reč je o argentinskom defanzivcu Marku Senesiju, koji od 1. jula ulazi u poslednju godinu ugovora sa velikanom iz Roterdama.

Kada je reč o ofanzivnoj liniji tima, najveća Murinjova želja je krilno Valensije i njegov sunarodnik Gonzalo Guedeš, kojem takođe ugovor sa španskim klubom ističe na leto 2023. godine.

Potencijalni problem je visoka plata koju Portugalac prima na "Mestalji" i koja bi morala da natera čelnike Rome da promene u budžetu ukoliko žele da ostvare ovaj transfer.

Naposletku, tu je već spominjani Nemanja Matić, koji će ovog leta kao slobodan igrač posle pola decenije napustiti Mančester junajted.

Bivši reprezenetativac Srbije ime novog kluba i dalje ne obelodanjava, ali je praktično Roma jedini izraziti favorit da ga dovede, pre svega zbog višegodišnjeg poznanstva sa Murinjom, ali i godina koje su idealne da se nastani na "Olimpiko".

Bio bi to oproban recept ako se zna da su pojačanja iz Premijer lige Kris Smoling i Tejmi Abraham opravdala očekivanja i upravo će najveći izazov za "Vučicu" biti da zadrži engleskog napadača i Nikolu Zaniola.

Kada je o odlascima reč, pozajmice ističu Serhiju Oliveiri, Mejtlandu-Najlsu, dok će od 30. juna slobodni igrači biti Davide Santon i Henrik Mhitarjan, a u poslednju godinu ugovora će ući spomenuti Smoling, Stefan El Šaravi i rezervni golman Danijel Fuzato.

Podsetimo, noćas smo otklonili i najmanju dilemu da će Murinjo i naredne sezone voditi Romu sa kojom je ove završio kao šesti u Seriji A.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke