Sadik uživa, a ponuda sve više! I Almerija i Partizan na slatkim mukama!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.06.2021.
15:35
Izvor: Sportske.net

Iz dana u dan nove informacije u vezi mogućeg Sadikovog transfera.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Umar Sadik bi ovog leta trebalo da naplati sjajnu sezonu koju je odigrao u dresu španskog drugoligaša Almerije.

U više navrata smo pisali o zainteresovanim klubovima, a Sevilja se tu najčešće pominjala. Juče je u trku ušao i Viljareal, ali to nije sve.

Portal ''La Voz de Almeria'' otkriva da ponuda ima i iz Engleske i Nemačke, konkretno od strane Brajtona i Leverkuzena, mada se ranije spekulisalo i o Ajntrahtu.

Pomenuti izvor navodi i da je Sevilja favorit u ovoj trci, između ostalog i zbog Sadikove želje da ostane u Španiji, ali će Andalužani morati da ispune minimum koji Almerija zahteva, a to je ponuda od bar 20 miliona evra. Ispod te sume Sadikov aktuelni klub neće ni da razgovara.

''Sevilja namerava da ga angažuje što pre. Monći ga je pratio i Sadik se uklapa u njegove planove'', navodi pomenuti španski portal.

Sadik celu situaciju ovih dana prati sa odmora u rodnoj Nigeriji, a znate već da i Partizan ima svoju računicu u ovoj priči. Crno-belima će pripasti 40 posto od narednog Sadikovog transfera, pošto se prethodno odbije pet miliona koje je Partizan dobio od Almerije već u startu.

Dakle, ako Almerija proda Sadika za pomenutih minimalnih 20 miliona evra, Partizan bi mogao da računa na 40 posto od 15 miliona evra, odnosno na šest miliona evra, plus pet koje je već dobio prošle godine. Tako bi ukupan Sadikov transfer iznosio 11 miliona evra. Ali, s obzirom na interesovanje, ta suma bi mogla da bude i veća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke