Sadikova rekordna vrednost, sad ima idealnu priliku da dodatno uveća svoju cenu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
23:04
Izvor: Sportske.net

Nigerijac je o ovome sanjao.

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Umar Sadik i ove sezone blista u dresu španske Almerije koja uspešno grabi ka plasmanu u Primeru, a ako sve bude prema očekivanjima, bivši napadač Partizana bi najkasnije na leto trebalo da promeni sredinu i ostvari svoj rekordni transfer.

On se na ''Transfermarktu'' procenjuje trenutno na 18 miliona evra, što je maksimalna suma na koju je procenjen od početka karijere, ali sada ima izvanrednu priliku da tu vrednost i dodatno uveća.

Naime, za par dana počinje Kup afričkih nacija, a Sadik će nastupiti za reprezentaciju Nigerije i po svemu sudeći, trebalo bi da ima važnu ulogu u timu.

Prva zvezda tima, Viktor Osimen iz Napolija propustiće ovo takmičenje zbog kovida, ali i nezalečene povrede, pa se otvara prilika Sadiku da dođe do punog izražaja. Uz Sadika, Nigerijci će imati još dva aduta u napadačkim redovima, Odiona Igala i Tajva Avonija.

U izjavi za portal ''Ownngoalnigeria'', Sadik je istakao da ne oseća pritisak ''jer je to kao san ostvaren od detinjstva''.

''Osećam se blagosloveno. Nemam pritisak. Mi smo trojica napadača u konkurenciji i veoma smo motivisani jer možemo da predstavljamo našu zemlju'', istakao je Sadik.

''Nigerijac bi, ukoliko sjajno odigra turnir, mogao veoma značajno da podigne cenu, s obzirom na to da je već sada igrač sa najvećom tržišnom vrednošću u Drugoj ligi Španije, i da natera više timova da obrati pažnju na dobar učinak koji ima. Nije iznenađujuće da je napadača već bilo interesovanja od klubova kao što su Hetafe, Sevilja ili Barselona.

Veće interesovanje timova za usluge Umara Sadika u slučaju dobrog učinka na Kupu Afrike, donelo bi Almeriji veće koristi u mogućoj prodaji na letnjem tržištu gde se sve može dogoditi'', piše ''Estadio Deportivo''.

Reprezentacija Nigerije igraće protiv Egipta 11. januara na startu Kupa afričkih nacija, četiri dana kasnije rival će joj biti Sudan, a 19. januara Gvineja Bisau.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke