Samo dve realne opcije za Halanda, jedna je očev klub! Ko sve ispada iz trke za Norvežanina?

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.03.2021.
11:13
Izvor: Sportske.net

"Bild" tvrdi da je novi favorit u igri, šta je problem za ostale?

EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

U Nemačkoj se i dalje priča o sudbini Erlinga Halanda. iako Mihael Cork, direktor Borusije tvrdi da će Norvežanin ostati. No, Nemci su uvek hladne glave kada je reč o novcu, ponuda od 120 miliona, u situaciji kada za jedno leto cena pada na 75, odnosno stupa na snagu klauzula.

Rajola tvrdi da deset kluba može da priušti njegovog pulena, ali samo tri su zaista zainteresovana, odnosno, u samo tri bi Haland otišao.

I to nije Mančester Junajted, bez obzira što Solskjer ima prijateljski odnos sa igračem, kao ni Čelsi, iako bi Abramovič mogao da izdvoji novac.

"Bild" tvrdi da je prvi favorit za Halanda Mančester Siti. Otac Alf-Inge je igrao za klub, Roj Kin mu je startom završio karijeru, "Građani" žele da baš Norvežanin nasledi Kuna.

Odnos između Pepa i Rajole je loš, ali u prvom planu biće Halandov otac koji će pregovarati i uzeti deo provizije. Veruje se da je ona oko 8 miliona evra, dok bi Siti trebalo da isplati 15 Italijanu.

To je jedna opcija, druga ostaje Real koji je Halandova želja, ali problem je novac koji Madriđani nemaju. Oni će morati da kupe nekoga, žele Mbapea, ali sigurno je da u ovoj situaciji moraju dobro da razmisle.



I treća, najmanje verovatna je Barselona, Laporta tvrdi da bi mogao na osnovu odnosa sa Rajolom da kupi Halanda, ali Barsa nema novac. Oni bi eventualno čekali jedno leto, ali za 120+ miliona čini se da bi jedino Siti mogao na leto da dovede sjajnog napadača.

Bajern neće ni pokušati, niti bi Haland otišao iz Borusije u Bajern, Juventus je svoju šansu propustio, oni takođe nemaju novca, iako se priča da bi odlazak Ronalda oslobodio klupsku kasu.

Sve u svemu, najverovatnija varijanta je odlazak u Siti ili ostanak u Dortmundu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke