Samo osmorica sigurna, poznato koliko košta Kumanov otkaz!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 20.05.2021.
10:56
Izvor: Sportske.net

Šta će uraditi Đoan Laporta?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona prolazi kroz tranziciju, ova sezona nije bila dovoljna da se iskorene sve promene, Laporta sprema novu revoluciju.

Katalonski mediji danas su otkrili nove zanimljive informacije, a prva među njima jeste - koliko bi klub koštao otkaz za Ronalda Kumana? Holanđanin je letos potpisao ugovor do 2022. godine, stoga bi Barselona morala da mu plati obeštećenje ako ga otpusti ovog leta. Prema informacijama iz Katalonije, Barsa bi morala da plati 7,5 miliona evra ukoliko otpusti Kumana.

Druga zanimljiva vest jeste lista "nedodirljivih". Zanimljivo, na njoj se nalazi samo devetorica igrača, a to su - Ter-Štegen, Mingeza, Arauho, Pedri, De Jong, Ilaš Moriba, Ansu Fati i Mesi! 

Crna lista za odstrel, odnosno onih igrača koje Barsa sigurno prodaje je duža, tu su: Neto, Umtiti, Firpo, Pjanić, Kutinjo, Mateus Fernandes, Brajtvajt, Alenja, dok bi u slučaju pravih ponuda mogli da odu Dest, Lengle, Grizman, Trinkao, Dembele i Riki Puđ.

Takođe, Laporta želi da sedne za sto sa starosedeocima i kapitenima - Pikeom, Busketsom, Albom i Robertom, te da im predoči da će morati da prihvate daleko manja primanja i manju minutažu u novoj eri. Nije isključeno da bi i neko od njih mogao da napusti klub ovog leta.

Laportin prioritet je da smanji budžet za ogromna primanja i to čeka sve članove prvog tima. Želi ponovo jak takmičarski kolektiv, jer je očajna završnica u La Ligi pokazala da igračima nedostaje glad za pobedama koju su imali pre nekoliko godina.  

Čekamo novu revoluciju i Laportinu "čistku"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke