Sari insistira, kvintet na prodaju, Juventus se odriče velikog pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.11.2019.
09:27
Izvor: Sportske.net

Izgleda da nije uspeo da ubedi Sarija, na meti je nekoliko klubova, petorica ili šestorica igrača će napustiti Juventus u januaru...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus će se po svemu sudeći osloboditi najmanje petorice igrača u januaru.

Prvi na listi za odlazak je Mario Mandžukić kome su koferi već spakovani, Paratići je u Londonu, dogovara transfer u Junajted, ali je problem što "Đavoli" nisu spremni da plate 10 miliona evra za iskusnog Hrvata. Mandžukić nije raspoložen za Aziju, ali jeste za Ameriku, čeka se ponuda Los Anđelesa koju bi prihvatio.

On trenira sam od kraja prelaznog roka, nije odigrao ni minut ove sezone.

Emre Džan je sve bliži odlasku, nije uspeo da se izbori za mesto startera, navodno će Bajern ponuditi da ga uzme u januaru sa obaveznim otkupom na leto, pominje se suma između 30 i 40 miliona. Nemačkog reprezentativca hoće i Barselona, nudi Rakitića u zamenu, ali čini se da u Juventusu smatraju da im Hrvat nije potreban.

Situacija sa Džanom čudi, ali istini za volju, on nije opravdao očekivanja, došao je kao slobodan igrač iz Liverpula, agentima je plaćena velika provizija i očekivalo se da nasledi zemljaka Kediru. Ali, ni kod Alegrija nije bio standardan, Sari smatra da su Kedira, Matuidi, Bentantkur u prednosti, kao igrači koji "čuvaju leđa" Pjaniću, stigli su Remzi i Rabio, pa je jasno da je Džan, iako standardni reprezentativac Nemačke, višak.

Golman Perin će napustiti klub nakon što se oporavio, Pjaca ide na pozajmicu, a peti igrač koji bi trebalo da ode je verovatno Demiral. On je sada i iza Ruganija, ne dobija šansu, želi ga Milan, priča se o klubovima iz Nemačke, no, Juve treba da nađe zamenu.

I na kraju De Šiljo, Leonardo insistira na desnom beku, nudi ili Kurzavu ili Menijea kojima ističu ugovori, ali čini se da će Juventus taj posao ostaviti za leto.

Što se dolazaka tiče, nema nekih najava, "Bjankoneri" obično ne kupuju u januaru, možda dođe još jedan iskusniji štoper, ako Demiral ode, ali o nekim velikim transferima nema ni govora. Sve je posvećeno letu, već se zna, prva meta biće Pol Pogba...

Sari inače insistira da se smanji broj igrača, želeo bi jednog levog beka, kako Aleks Sandro ne bi igrao svaki meč i kako rekosmo iskusnijeg igrača ako bude prodat Demiral, koji bi bio alternativa dok se ne oporavi Kjelini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 14.11.2019
16:16

Nek vrate Benatiju i problem rijesen Samo da se Chielini oporavi i sve pet ili sve sest cak

avatar
Pravi romanista
Thursday, 14.11.2019
15:28

Koja cenzura ovde, ko i u ostalim srpskim medijima

avatar
Amalainter
Thursday, 14.11.2019
14:42

Dzan ne vredi ni blizu 40 miliona.. 😂 😂
Mislim da bi sa 20 bili presrecni-tipicno napumpavanje cene.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 14.11.2019
14:17

Florenci , ako vec ide MDS , ali zasto ? Demiral moze samo na pozajmica , sramota za Mandzukica ...

avatar
LFC*19
Thursday, 14.11.2019
13:37

Nije slucajno sto Juventus prodaje Dzana, a razlozi su najmanje fudbalski. Buduci da granica FFP jasno racuna income i output, tako se granica spusta ili podize. Juventus ako proda Dzana za 40 milki, za toliko bi i podigao granicu jer je placen 0 a prodat za 40 recimo. Buduci da je Juve kupio dosta fudbalera na sredini, neke opet za 0, Dzan bi bolje napunio kasu da se proda za 30 nego recimo Pjanic koji je i placen neke novce, ili pak Dybala. To bi morale biti velike cifre a njima ugovori nijesu bas na dug period jer i to utice na cijenu igraca. Dakle to sto nije uspio da se izbori za mjesto u timu, pogotovo mjesto stopera koje ste naveli (jer nije stoper) je odluka Juvea da pravda transfer Ronalda. Racunovodstvo kaze da je Ronaldo placen oko 100 milki, a na Dzana ako bi se zaradilo 40 to bi bilo racunovodstveno skoro pa pola transfera Ronalda. Jos ako Ronaldo odradi transfer do kraja, u dobrom dijelu bi on sam bio amortizovan pa bi (opet kazem racunovodstveno) cak i transfer Dzana mogao da pokrije transfer Ronalda. Inace, ako uzmemo dan kad je Ronaldo dosao u klub i svi ostali transferi Juve je potrosio 451 milion a zaradio od transfera 310. Propali su im 30-40 miliona sto su pokusavali dati Higuaina ovih godina, imaju nekoliko klauzula za igrace koje su dali za koje ocekuju novac, ali nijesu sigurne, i naravno da je Dzan ako podje za 40 u ovom trenutku velika stvar za njihove finansije. Ako im se smanji FFP, to se ne odrazava samo na kupoprodaju, nego i budzet za plate, pa iako bi im taj budzet bio prevelik, logicno je da bi morali da prodaju nekoliko igraca, kao sto je Barsa imala problem pa je dala Neymara i plus jos nije rijesila problem. Eto tako se Dzan nije izborio za mjesto u Juventusu!

avatar
REVØLT
Thursday, 14.11.2019
12:40

Nije Bentantkur.

avatar
Pravi romanista
Thursday, 14.11.2019
10:42

Kako Vlajko rasprodaje pa to je cudo, Paratici out-Vlajko in.