Sarijeva lista želja, Srbin među nepoželjnima

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.06.2021.
11:20
Izvor: Sportske.net

Čak trojica igrača albanskog porekla na spisku.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Pitanje je trenutka kada će trofejni italijanski trener Mauricio Sari preuzeti Lacio, a već su se u italijanskoj javnosti pojavila imena koje bi rado doveo na "Olimpiku".

Prema pisanju Korijere delo Sporta, prvi na listi želja je višegodišnji desni bek Napolija Elseid Hisaj, kojeg je podno Vezuva i sam Sari trenirao pre nekoliko godina, prethodno i u Empoliju.

Hisaju je istekao ugovor sa Napolijem ovog leta i on bi u Rim stigao kao slobodan igrač, što je dodatni plus kada je reč o realizaciji ovog posla.

Lacio je prošle sezone na desnom beku koristio Lacarija i Marušića, ali nema sumnje da će Sariju broj jedan biti Hisaj.

Očekuje se skorašnji dolazak Dimitrija Kamenovića, ali i povratak Lukakua sa pozajmice.

Osim Hisaja, još jedan Napolitanac bi mogao da pređe u Lacio. To je Nikola Maksimović, kojem takođe ugovor ističe na kraju meseca i neće biti produžen.

Prednost je što je Maksimoviću, kao i Sariju, agent Falji Ramadani, pa bi to moglo znatno da olakša posao.

Najzvučnije ime u odbrani svakako bi mogao da bude Džerom Boateng, kojem takođe na kraju meseca ističe ugovor sa minhenskim Bajernom.

Kada je reč o veznom redu, spominje se fudbaler madridskog Atletika Lukas Toreira, dok je bočni deo napada rezervisan za Džerdana Šaćirija i Milota Račicu.

Račica će izvesno napustiti Verder nakon eliminacije iz Bundeslige, dok bi se sličan scenario mogao očekivati i sa Šaćirijem, koji je davno prošao zenit u Liverpulu.

Raduje što će izvesno broj Srba biti uvećan u nebeskoplavom delu "Olimpika", ali je isto tako sigurno da se navijači Lacija iz Srbije neće obradovati čak trojici igrača albanskog porekla koji su na Sarijevom spisku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke