Scenario za infarkt - Kutinjo i neraskidiva veza! Sledi li veliki povratak?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 05.01.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

U Barseloni više nije njegova sreća...

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Felipe Kutinjo razmatra odlazak iz Barselone u Premijer ligu, a kao potencijalne destinacije figuriraju tri kluba.

Reč je o, kako se već poznato, Evertonu kao prvom timu koji je zainteresovan za ofanzivnog vezistu. Tim iz Liverpula se muči sa napadačkom konstrukcijom, Rafa Benitez je pod velikim pritiskom jer rezultati izostaju, te će ovo biti još jedna protraćena sezona za "karamele". 

Njihov najveći rival koji vlada crvenim delom grada takođe prati dešavanja sa Felipeom Kutinjom i prema pisanju novinara Marsela Hazana, Jirgen Klop ne bi imao ništa protiv da ga dovede u osetljivom delu sezone. Neosporan je Kutinjov kvalitet, ali u otkako je otišao upravo iz Liverpula on je potpuno drugačiji fudbaler u negativnom smislu. Međutim, "redsi" bi mogli da se kockaju jer će u narednih mesec dana biti bez Sadija Manea i Mohameda Salaha, što bi Kutinju donelo ulogu lidera u napadu. Nešto što mu potpuno prija i čime je uostalom privoleo Barselonu da ga kupi 2018. godine za 145 miliona funti. Malo je verovatno da će Liverpul rešiti da "pazari" ove zime, ali situacija sa koronavirusom izmiče kontroli i Klop bi mogao da se suoči sa krahom sezone tokom januara.

Treći tim koji je na svoj radar stavio vihornog Brazilca jeste Aston Vila, piše Hazan. Menadžer kluba iz Birmingema Stiven Džerard vrlo dobro je upoznat sa kvalitetima Felipea Kutinja sa kojim je godinama igrao u Liverpulu. Njihov odnos je pozitivan, projekat u Vili takođe odiše istom notom, pa bi Kutinjo mogao da odabere ovaj klub za nastavak svoje karijere.

U svakom slučaju, određena konekcija sa Liverpulom postoji u sva tri slučaja. Očigledno mu sledi selidba iz Barselone gde više nije poželjan, niti on sam ima tendencije da ostane. U Premijer ligi vidi jedini spas...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke