Sećate li se Aleksa Tešeire? Ovako mu je propao transfer u Liverpul...

Autor: Milovan Longinov
subota 11.09.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Jedna čudna priča.

Beta/Chinatopix via AP
Beta/Chinatopix via AP

Povezane vesti

Sigurni smo da se sećate svi, a naročito navijači Liverpula, kako je Aleks Tešeira umesto u Liverpulu završio u Kini.

Tog januara 2016. godine, sve je ukazivalo na to da će Jirgen Klop ispuniti svoju veliku želju i dobiti Aleksa Tešeiru, koga je Šahtjor procenjivao na čak 50 miliona evra. 

Tada je 26-godišnji Brazilac lajkovao sve objave o svom transferu u Liverpul, gledao je samo ka "Enfildu", ali su u završnoj fazi pregovori propali i on je potpuno neočekivano otišao u kineski Đangsu. 

Kinezi su dali više novca od Liverpula, platili su čak 50 miliona evra, a Brazilac je sada stigao kao slobodan igrač u Bešiktaš, nakon pet godina u Kini.

"Nažalost, pregovori sa Liverpulom su propali pri samom kraju i klub je odjednom odustao od mene. Dok sam tugovao zbog propalog transfera u Liverpul, stigla je veoma dobra ponuda iz Kine, onakva kakvu ne možeš da odbiješ. Siguran sam da sam doneo potpuno racionalnu odluku u tom trenutku", rekao je Tešeira.

Tešeira je bio ubitačan u Šahtjoru za koji je odigrao 223 utakmice,dao je 89 golova i dodao 25 asistencija. U Kini je proveo pet godina, odigrao je 153 utakmice, dao je 73 gola i dodao 43 asistencije.

Sada je u Bešiktašu u koji je stigao kao slobodan igrač, do sada je odigrao dva meča i dao jedan gol. 

Da li je Liverpul napravio pravu odluku kada ga nije doveo pre pet godina?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke