Sergejev transfer u tri koraka, dvojica za Srbina i ključ - Liga konferencija umesto LŠ?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.06.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Srbin ponovo aktuelna tema.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Sergej Milinković-Savić i Juventus, ponovo je obnovljena veza!

Italijanski mediji danas su lansirali ekskluzivu o mogućem transferu iz Rima u Torino, iako je Klaudio Lotito uvek bio protiv ideje da pojačava velikog rivala. 

Međutim, Juventus bi mogao da pronađe dobitnu formulu da ga dovede, a za Sergejev transfer su neophodni prethodni koraci.

Prvi je zvaničan odlazak Adrijena Rabioa, koji ima ogromnu platu, jednu od najvećih u svlačionici. Njegovim odlaskom po isteku ugovora 30. juna oslobodiće se budžet za platu srpskog reprezentativca.

Drugi korak je da Lotito prihvati smanjenje cene, koja je ionako snižena - 30 miliona evra, jer Sergej ulazi u poslednju godinu ugovora. Iako je ta cifra trostruko manja nego pre nekoliko godina kada je Lotito tražio 100 miliona evra za njega, i dalje nije realna za Juventus. Stoga, Juve nudi trampu - Luka Pelegrini bi trebalo da ostane u Rimu, po isteku pozajmice. Lacio nema nameru da ga plati 18 miliona za otkup iz Juventusa, ali bi mogao da ga dobije gratis. On nije jedini, drugi igrač je Nikolo Rovela, koji se vraća iz Monce sa pozajmice i Juventus bi ga takođe prosledio u Rim. Mauricio Sari izuzetno ceni 21-godišnjeg zadnjeg veznog i zato na tu kartu i ide "stara dama". 

Treći korak je da Sergej prihvati da Ligu šampiona sa Lacijom, zameni Ligom konferencija sa Juventusom. Usput, Inter i Milan koji ga takođe mame, nastupaju u Ligi šampiona, što je otežavajuća okolnost za Juventus.

Sada je na potezu Lotito, jer bi mogao da dobije dvojicu igrača za Sergeja, koji sigurno odlazi i čeka pravu ponudu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke