Sergejeva idealna sredina za leto - Liverpul?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.03.2023.
15:25
Izvor: Sportske.net

Promena sredine, konačno?

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul priprema rekonstrukciju tima na leto, prevashodno veznog reda, koji je imao pregršt problema.

Uklapanje s novim igračima, povrede, izostanak forme i samopouzdanja, te, ono ključno - 'potrošenost' - ma koliko grubo zvučalo. Aktuelni vezni red Liverpula traga za osveženjem, za licima koji mogu kontinuirano da igraju 'gegenpresing' i izdrže napore najvećeg broja utakmica u sezoni.

Džud Belingem je apsolutno prva meta Jirgena Klopa i tu nema dileme, ali oni prate još nekolicinu vezista za koje smatraju da bi se uklopili u sistem i unapredili kvalitet ekipe.

Među njima je Mejson Maunt koji će napustiti Čelsi na leto, Mateus Nunjes iz Vulverhemptona, čija bi cena ukoliko 'vukovi' ispadnu bila tričavih 20.000.000, a najnovije ime jeste Sergej Milinković-Savić.

Srpski vezista je i u prethodnim godinama povezivan s Liverpulom, nikada ozbiljno doduše. Ništa drugačije nije ni sada, ali konačno deluje kao da bi to bio pravi spoj. Sergej je u padu forme u Laciju, verovatno svestan činjenice da je iskorak u karijeri moguć na leto i to možda poslednji put. Ima 28 godina, etabliran je kao jedan od najboljih igrača u Italiji, ugovor mu ističe 2024. i utisak je kao da je ovo leto TO.  Pritom, 'Il Messagero' je nedavno plasirao informaciju da se njegov agent Mateja Kežman stacionirao u Rimu kako bi mu bio bliži u trenucima kada se razmatra naredni potez.

Italijanski "Tuttomercato.web" piše da ga Liverpul prati i da bi njegova cena, upravo jer naredne sezone ulazi u poslednju godinu ugovora trebalo da bude između 40.000.000 i 50.000.000 evra.

Sergej je dugo koketirao sa Juventusom, ali oduvek je bio preskup za 'staru damu', dok se pominjao i Pari Sen Žermen u više navrata, baš kao i Mančester junajted.

U svakom slučaju, čini se da je kraj sa Lacijom došao i da će Sergej igrati u drugačijoj opremi naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke