Kalčo kao Pavlovićeva sudbina, kako je Lacio pokušao da prevari Partizan...

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.07.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Sećate se ove priče? Sada će se Rimljani kajati.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović je dobrim igrama na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i pored neuspeha "orlova" privukao pažnju brojnih evropskih klubova, a prema poslednjim najavama Austriju bi trebalo da zameni italijanskom Serijom A.

Srbin će sa Milanom potpisati petogodišnji ugovor o čijem detaljima ste mogli pročitati jutros, a Italijani sada podsećaju kako je Pavlović sa svega 18 godina kao talentovani defanzivac Partizana mogao da se preseli na Apenine.

Podsetimo, za Pavlovića je bio veoma zainteresovan Lacio čiju je ponudu od 6.000.000 evra Partizan prihvatio leta 2019. godine, ali je problem nastao prilikom medicinskih pregleda.

Naime, Pavlović je tada pregled prošao bez problema, da bi Rimljani zatražili još jedan nakon čega su utvrdili da ima problema sa srcem, pa je Lacio pokušao da smanji već dogovoreno obeštećenje i promeni dinamiku plaćanja.

Partizan na to nije pristao, a generalni direktor Miloš Vazura otkrio je tada kako je sve teklo.

"To je neistina jer su svi Pavlovićevi rezultati na testiranjima bili dobri, a za to imamo i pismenu potvrdu. Dakle, do prekida pregovora sa Lacijom oko Pavlovićevog transfera nije došlo zbog bilo kakvih loših rezultata na pregledima. Došlo je do razmimoilaženja oko dinamike isplate, a nismo uspeli ni da utanačimo finansijske uslove koji bi zadovoljili igrača. Što se ovog prelaznog roka sve je završeno vezano za priču oko Lacija, a Rimljani su najavili da će se ponovo javiti u zimskom prelaznom roku", rekao je tada Vazura, a Pavlović je posle dobrih izdanja u grupnoj fazi Lige Evrope zaista i otišao.

Ali, ne u Lacio, već u Monako koji je i klubu i fudbaleru ponudio prilično bolje uslove pošto je Partizan tada zaradio 10.000.000 evra uz određene bonuse.

Jasno je bilo da Šapčanin nema nikakvih zdravstvenih problema, pa je namera Lacija bila očigledna.

Pavlović nije dobio pravu šansu u Kneževini, klub ga je slao na pozajmice u filijalu Serkl Briž, potom i Bazel, da bi leta 2022. Salcburg otkupio njegov ugovor za 7.000.000 evra.

Sada će "bikovi" zaraditi tri puta više, a Pavlović će zaigrati u Rimu, ali, gotovo izvesno, kao fudbaler slavnog Milana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke