Šeško ima najčudniju klauzulu, Englezi se mole da više ne daje golove?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 06.05.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Za koliko će biti dostupan i ko će ga kupiti?

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Napadač RB Lajpciga Benjamin Šeško nalazi se na meti brojnih klubova, a danas je Skaj sport otkrio detalje njegovog ugovora. 

Slovenac će sigurno biti na meti brojnih klubova, pominju se najčešće iz Premijer lige, mada ga prati i Milan. Njegova cena od 50 miliona evra je prošlost, sada je postavljena na 65, a može da naraste i za dodatnih 10. 

Klauzula koju ima slovenački reprezentativac prilično je neuobičajena, jer zavisi od njegovih konkretnih poteza, odnosno učinka na terenu. 

Tokom zimskog prelaznog roka, ona je i dalje bila "samo" 50 miliona evra, ali je tokom proleća zbog njegovih golova postajala sve veća i narasla je na 65 miliona evra. 

Ukupna suma za koju će zainteresovani moći da ga kupe, u najgorem slučaju, a u najboljem za RB Lajpcig iznosiće 70-75 miliona evra, a sve zavisi od njegovog učinka u preostale dve utakmice do kraja sezone. 

Inače, novinar Skaj sporta Filip Hince, koji je i otkrio sve ove detalje, tvrdi da su top klubovi Premijer lige nekoliko puta slali svoje skaute da prade 20-godišnjeg napadača i da ga prate mnogi engleski timovi, ali i Milan. 

Šeško je ove sezone odigrao 40 utakmica, dao je 16 golova i upisao dve asistencije. 

Podsetimo, Šeško će biti i najveća pretnja za našu reprezentaciju, pošto se Slovenija nalazi u istoj grupi. Slovenac je posebno raspoložen u nacionalnom dresu, jer je na 27 utakmica postigao već 11 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke