Sevilja dobila veliko pojačanje – Isko na “Sančez Pishuanu”!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 07.08.2022.
13:15
Izvor: Sportske.net

Kreativni vezista je poslednjih devet godina proveo u madridskom Realu.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Sevilja je danas dobila veliko pojačanje pred početak sezone u kojoj će se ovaj tim takmičiti na tri fronta, sa posebnim akcentom na Ligu šampiona, gde ovaj klub, za razliku od Lige Evrope u kojoj je dominantan, ne može da napravi značajan rezultat.

Novi član Sevilje postao je Isko, u koju stiže nakon devet godina provedenih u madridskom Realu. Kreativni vezista je utkao sebe u ogromne uspehe "kraljevskog" kluba u protekloj deceniji i učestvovao je u svih pet osvajanja Lige šampiona od 2014. do ove godine.

Za Real je odigrao 246 mečeva i dao 37 golova. Pre toga je igrao za Malagu i bio glavni igrač te ekipe kada je 2013. godine stigla do četvrtfinala Lige šampiona, gde je eliminisana od kasnijeg finaliste Borusije iz Dortmunda.

Za Španiju je nastupio 38 puta i postigao je 12 golova.

Ima 30 godina, dolazi u ozbiljan i izbalansiran tim Sevilje i ima veliku priliku da se vrati u staru formu, pošto je prošle sezone igrao malo kod Karla Anćelotija.

Nema sumnje da Isko želi da se vrati u reprezentaciju i da otputuje na Mundijal u Katar, a ukoliko “klikne” u Sevilji, šanse će mu značajno porasti.

Novinar Fabricio Romano prenosi da je Isko došao u Sevilju u slobodnom transferu i da će u njoj ostati do 2024. godine. Ugovor će biti potpisan sutra, posle lekarskih pregleda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke