Sezona samo što nije počela, a Dibala nema klub - Gde će "La Hoja"?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 13.07.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Komplikovano je.

EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA
EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Povezane vesti

Pre samo dve godine Paulo Dibala bio je najbolji fudbaler italijanske Serije A, danas argentinski ofanzivac nema klub, iako sezona na Apeninima počinje za tačno mesec dana.

Dibala se na kraju prošle godine oprostio od Juventusa, tačnije "stara dama" od njega, jer ga je ostavila bez ugovora posle sedam godina provedenih u Torinu.

Argentiski ofanzivac bio je jedan od miljenika "bjankonera", osvojio je pet "Skudeta" sa Juveom, igrao finale Lige šampiona i ostavio dubok trag na "Alijanc stadionu".

Očekivalo se da će 28-godišnjak brzo pronaći novi klub, ali se to nikako ne dešava. Inter je bio blizu Dibalinog potpisa, iz dana u dan "La Hoja" bio je sve bliži "Meaci", ali je Simone Inzagi skrenuo kurs i oslonio se na Edina Džeka i Hoakina Koreu, tako je Dibala ostao na čekanju.

Spominjao se i Čelsi, ali su se u Londonu odlučili za Rahima Sterlinga iz Mančester sitija, dok je Milan zagrizao za Hakima Ziješa.

Tako su Dibali propale tri najbolje opcije, a prema italijanskim medijima ostale su mu još dve pristojne - Roma i Napoli.

Žoze Murinjo želi Dibalu u Rimu, ali ne može da mu ponudi platu koju je imao u Juventusu, koja je iznosila preko 7.000.000 evra godišnje. Ipak, u nedostatku boljih opcija Dibali bi "Olimpiko" mogao da prija. "Ključevi" tima bili bi u njegovim rukama, a potencijalni odlazak Zaniola u Juve značio bi da da "vučica" postaje "La Hojina" ekipa.

Iz prikrajka svoju šansu čeka Napoli, prodaja Kulibalija u Čelsi za skoro 40.000.000 evra pojačaće finansijske uslove koje mogu da ponudi Dibali, imaju i adut učešća u Ligi šampiona i sva je prilika da će pokušati i pozvati Argentinca da se preseli na stadion "Dijego Armando Maradona".

AdmiralBet je spremio sjajan specijal posvećen novoj sezoni Serije A. Iz ponude izdvajamo Romin plasman u Top 4, kvota je sjajna, 2.15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke