Simeone nanjušio šansu, preti odlaskom! Šta Atletiko mora da učini?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.01.2021.
10:48
Izvor: Sportske.net

I znate šta, potpuno je u pravu, bolju šansu teško da će imati...

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Atletiko iz Madrida traži napadače, Dijego Košta je prošlost, ali ovo što ima nije dovoljno, pa se postavlja pitanje ko će biti partner Suarezu. "Ćolo" smatra da ima šansu za titulu, ali da klub mora da se pojača.

Prva meta je Arkadijuš Milik za koga Napoli ne spušta cenu, vredi 15 miliona, iako mu ugovor ističe u junu. Alternative su Raul De Tomas napada Reala koji je blistao na pozajmicama u Raju, sada u Espanjolu, 12 golova u 17 mečeva u Segundi.

Navijači žele Jaga Aspasa fantastičnog napadača Selte koji je sa Suarezom bio u Liverpuli, ali on je vezan za klub iz Viga gde je kapiten i ne žele da ga se odreknu.

Što se tiče pominjanog Lorena Morona on je trenutno u drugom planu u Betisu, u drugom je planu, prošle zime ga je želela Barsa, imao je koronu i teško se vraća u formu, Andalužani bi ga najverovatnije prodali.

Simeone hoće i Markosa Alonsa, mada Čelsi zateže, traži veliki novac za Španca koji je u drugom planu. Problem je jasan, ni Madriđani nemaju novca zbog pandemije, ni da zamene Tripijea koji je kažnjen 10 nedelja zbog kršenja pravila o klađenju. Ovde je situacija uvrnuta, on neće moći da igra za klub, ali za reprezentaciju saveza koji mu je odrezao kaznu hoće...

Tripije je bio nezamenjiv, odigrao je svaki minut ove sezone, zamena Šime Vrsaljko je sklona povredama.

Ali, napadača moraju da dovedu to je jasno i eventualno još jednog fudbalera koji može da igra u 3-5-2, ali je manje ofanzivan od Karaska. Zbog toga je Markos Alonso idealno rešenje.

"Jorgandžije" su pod kreditima za "Vandu", takođe plate su oko 350 miliona bruto, jasno je zbog čega moraju da smanje troškove. Prodali su Partija, Grizmana pre 18 meseci, ali su odbili da recimo prihvate ponudu za Himeneza od Sitija.

Priča se da Simeone oseća da je ova godina šansa za titulu, da bi želeo da se uloži novac, a da onda na leto prodaju nekoliko bitnih igrača i tako poprave "krvnu sliku" kada su finansije u pitanju.

Atletiko je sinoć izbačen iz kupa od trećeligaša Kornelje, Simeone je rekao da će se truditi da nadoknadi to, "ako bude tu i sledeće godine". To je suptilna pretnja klubu, ima ugovor do 2022. Kup ionako ne zanima nikoga, sve nade baciće na prvenstvo.

Razlog je kriza Barse, nemogućnost Reala da se pojača, Atletiko je prvi dva boda više od Reala, ali i dva meča manje. U odnosu na Barsu imaju čak sedam bodova više i takođe dva meča manje, pa je jasno, da zaista imaju dobru šansu za drugu titulu u eri Simeonea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 08.01.2021
00:27

Smešno, jer svi znamo da nema ništa od titule niti ona sme da ih zanima sve dok je Real u igri. Titulu mogu da osvoje jedino ako u poslednjem kolu protiv Barse odlučuju o tituli dok je Real treći, pa da onda Lahoz opljačka Barsu u Atletikovo ime kada već ne može u Realovo. A to će se ponoviti 3026. godine. Sa obzirom da je u ovom prvenstvu Barsa ispala iz igre komotno mogu da imaju i 15 bodova prednosti u odnosu na Real do 10 kola pre kraja, a onda kreće 'iznenadni' pad forme Atletika, gubljenje min. 5-6 utakmica itd. Sprdnja od kluba, najobičnija krčilica Real Madridu u LŠ i tampon zona između Reala i Barse u prvenstvu sa zadatkom da Barsi otme, a Realu pokloni 6 bodova, pa da se vidi kada i kako treba da počnu sa gubljenjem bodova da bi ih Real prestigao.

avatar
Mangus
Thursday, 07.01.2021
15:14

Parti je otisao za ozbiljnu lovu a dosao kongobija za 12 miliona. Tu su zaradili 40.
Ne verujem da ce im 10,15 biti prpblem za milika posebno ako se ukaze prilika da uzmu titulu.
U ovom trenutku ej to realno. Nadam se da ce uspeti

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 07.01.2021
14:44

Bice sampion , on to zna , svi znaju

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 07.01.2021
12:26

Dovedite mesija, hoce da bezi iz onog cirkusa tako da bi mu prelazak u atletiko bio sa magarca na konja. Jedina mana mu je ogromna plata koja zdere budzet i sto cesto nestane u iole jacim utakmicama, ali to vam je tako kada je neko madjionicar

avatar
Amalainter
Thursday, 07.01.2021
12:11

Ludi su ako ne uloze u igracki kadar..