Simeone našao napadača?

Autor: Sportske Net
petak 23.07.2021.
11:15
Izvor: Sportske.net

Trojica u opticaju.

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Atletiko treba da ojača svoj napad i to trenutno predstavlja veliki napor za Dijega Simeonea. Neophodno je pronaći pratioca Luisu Suarezu, prvom napadaču šampiona La lige. Prioritetni fudbaler Simeonea je Grizman. Još uvek smišljaju plan za dovođenje Francuza, ali to je složena operacija koja zahteva vreme. To je prva opcija, iako klub radi na drugim potencijalnim dolascima.

Rafa Mir je prvi na listi mogućih pojačanja na mestu napada. Španski napadač, koji se sada bori za medalju na igrama u Tokiju, ima 24 godine, pred njim je sjajna budućnost i savršeno odgovara onome što želi Simeone. Postigao je 13 golova u poslednjoj sezoni sa Ueskom, gde je igrao na pozajmici iz Vulverhemptona.

Međutim, Atletiko je zainteresovan i za Maksija Gomeza, urugvajskog napadača Valensije. Maksi takođe ima 24 godine, tako da je to opcija za sadašnjost, a i za budućnost. Ima ugovor sa Valensijom do 2024. godine i klub je otvoren za saradnju sa "jorgandžijama" i njegov odlazak. 

Aletiko je već ispitivao opciju igrača Valensije na prošloj zimskoj pijaci, kada je Dijego Kosta otišao, ali se ispostavilo da je to bilo nemoguće i konačno je doneta odluka da se Dembele dovede.

Novac jeste problem kod svih ovih transfera. Plate za igrače su rezervisane, iako nekolicina ni ne igra. Brazilac Markos Paulo projekat je za budućnost, ali izgleda komplikovano što može ostati i verovatno će otići na pozajmicu u potrazi za minutažom. Ima i Manu Sančeza, levog beka, sa dobrim dosadašnjim učinkom u Osasuni. Tu je i Arijas, kolumbijski desni bek koji je povređen skoro godinu dana i izgleda da će ponovo na pozajmicu.

Grizman, Rafa Mir, Maksi Gomez jesu želje Atletiko Madrida, ali svakako da prvaku Lige treba dobra napojnica kako bi bio u mogućnosti da pojača tim. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke