Siti čuva "počasnog" građanina i gradi tim oko megazvezde, cilj je samo jedan!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.05.2022.
08:50
Izvor: Sportske.net

Biće i odlazaka.

EPA-EFE/Pierre-Philippe Marcou
EPA-EFE/Pierre-Philippe Marcou

Povezane vesti

Čudesnim preokretom u poslednjem kolu Mančester siti je odbranio titulu u Premijer ligi. "Građani" vladaju Engleskom, u poslednjih pet godina osvojili su četiri šampionata, samo im je pre tri sezone Liverpul nakratko prekinuo dominaciju, ali na "Etihadu" nisu sasvim zadovoljni ovom šampionskom sezonom. Razlog je jasan - Liga šampiona.

Kada je Pep Gvardiola 2016. godine došao u prebogati Siti, cilj je bio uspostavi dominaciju engleskim, ali još važnije evropskim fudbalom. Nažalost po plavi deo Mančestera evropski trofej još uvek nije stigao na "Etihad", bilo je mnogo "dobrih" pokušaja, a još više razočarenja. Igrao je Siti i finale Lige šampiona prošle godine, ali nikako nije uspeo da stigne do kraja.

Igrač koji bi trebalo da podigne ekipu na poslednju, "pobedničku", stepenicu jeste norveški napadač Erling Haland. On će biti najveće pojačanje Sitija naredne sezone, došao je iz Borusije Dortmund u transferu vrednom 60.000.000 funti i oko njega će se graditi igra u narednoj deceniji.

Osim Halanda, Gvardiola nastavlja da dovodi nove bekove, sada je Španac poželeo zemljaka Kukurelju, igrača Brajtona, a bogati vlasnici trebalo bi da mu ispune želju i plate 30.000.0000 funti "Galebovima" za njegov transfer.

Moguće je da na "Etihad" dođe i zadnji vezni Lidsa, Kalvin Filips. Standardni reprezentativac Engleske uspeo je da izbori opstanak u Premijer ligi sa svojim Lidsom, ali mu se više ne bori za "goli život" već za trofeje, a šampion Engleske je pravo mesto za tako nešto. Za njega će Gvardiola morati da izdvoji barem 50.000.000 funti.

Pored dolazaka u Sitiju se nadaju i ostanku Ilkaja Gundogana, koji im je sa dva pogotka u poslednjem kolu praktično doneo šampionsku titulu. Nemački veznjak već je bio na izlaznim vratima, ali se sve promenilo u samo pet minuta utakmice protiv Aston Vile, Gvardiola je uvideo koliko ekipi znači igrač kao što je Gundogan, koji sa dva poteza može da reši utakmicu.

Što se odlazaka tiče, klub će sigurno napustiti kapiten Fernandninjo posle devet godina. Želja mu je da se vrati u domovinu i tamo završi karijeru. Tandem od koga Siti očekuje veliki prihod jesu Gabrijel Žezus i Rahim Sterling. Na "Etihadu" planiraju da zarade okruglo 100.000.000 funti od njihove prodaje. Pričalo se da bi obojica mogli u Arsenal, ali je Milan pokazao veliko interesovanje za Žezusa, a Real Madrid za Sterlinga, iz kluba će otići i levi bek Benžamen Mendi, ali za mnogo manje novca od spomenute dvojice ofanzivaca.

U subotu se igra Finale Lige šampiona. Pariz i stadion "Franucska" biće poprište velikog spektakla, Real Madrid i Liverpul igraće za najvredniji evropski trofej. AdmiralBet je spremio sjajnu ponudu posvećenu ovom velikom meču. Naš predlog je utakmica sa dosta golova, kvota na 4+ je 2,88.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke