Siti i Atletiko prete Juventusu, Vlahović odlazi po Kijezinom "receptu"?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.10.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Za sada, od novog ugovora nema ništa...

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Sve oko reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića privlači veliku pažnju ne samo srpskih i italijanskih medija, već i onih širom sveta.

Već se govori o problemima u igri 24-godišnjeg napadača koji je od početka sezone postigao četiri gola na sedam nastupa, međutim iz Italije stižu informacije da bi Srbin mogao da napusti Juventus već narednog leta i ostvari transfer karijere.

Naime, portal Tutto Juve preneo je saznanje da su za Vlahovića zainteresovani Mančester siti i Atletiko Madrid koji pomno prate situaciju vezanu za ugovor srpskog fudbalera koji ističe leta 2026. godine.

Za sada nema naznaka da će Vlahović potpisati novi, on je trenutno najplaćeniji fudbaler u Italiji sa 13.000.000 evra godišnje, a ta cifra ne bi predstavljala problem ni Atletiku, a kamoli Sitiju.

Naredno leto moglo bi da bude ključno za Vlahovića jer bi ušao u poslednju godinu ugovora, njegova vrednost se trenutno procenjuje na 70.000.000 evra, pa bi potencijalni kupci verovatno dobili i "popust" ukoliko Vlahović odbije da produži ugovor sa Juventusom.

Slično je italijanski klub reagovao i sa Federikom Kijezom kojeg je ispod realne cene prodao u Liverpul upravo iz razloga jer je postojao rizik da za godinu dana napusti Torino bez obeštećenja.

Siti u napadu ima neprikosnovenog Erlinga Halanda sa kojim Srbina nekada i porede, dok je Atletiko ovog leta angažovao čak dvojicu novih napadača u vidu Hulijana Alvareza i Aleksandera Serlota.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke