Siti kvari Čelsijev posao leta?

Autor: Lazar Nikolić
subota 02.07.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Sudar titana za štopera.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Čelsije je ovog leta ostao bez dvojice standardnih štopera koji su pojačali dva najveća španska kluba. Nemac Antonio Ridiger postao je fudbaler Real Madrida, dok je Danac Andreas Kristensen pojačao Barsu, obojica su "Stamford bridž" napustili bez obeštećenja, a Tomas Tuhel krenuo u potragu za novim štoperima.

Dugo je Seviljin Žil Kunde bio glavna meta "plavaca", ali je taj posao stavljen u drugi plan kada se pojavila mogućnost da Matijs de Liht pojača klub iz Londona.

Štoper Juventusa izrazio je veliku želju da ode iz kluba i preseli se u Premijer ligu, pregovori između dva kluba uveliko traju. Tuhel je želeo da smanji visoku cenu obeštećenja za 22-godišnjaka, koja iznosi 120 miliona evra, nudio 70 i Tima Vernera, ali "stara dama" nije pristala, navodno je probao i sa Žoržinjom, ipak "zelenog svetla" još uvek nema.

U međuvremenu u igru za transfer De Lihta uključio se i Mančester siti. Kako javljaju engleski mediji, Siti je spreman da ponudi Aleksandra Zinčenka i Ilkaja Gundogana za sjajnog holandskog štopera.

Juveu bi Gundogan i Zinčenko puno značili, ostaje da se vidi da li bi do dogovora moglo da dođe.

Zanimljva je i logika Pepa Gvardiole, naime Siti već ima trojicu vrhunskih štopera Laporta, Stounsa i Dijaza, a ni Ake "nije za bacanje". Međutim, poznavajući Španca, mesto za De Lihta u njegovoj slagalici bi se sigurno našlo.

AdmiralBet je ponudio kvote za osvajanje Premijer lige. Mančester siti je prvi favorit, a kvota na "građane" je 1,56.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke