Siti pronašao idealnu zamenu za Silvu i to neočekivano povoljno?!

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.05.2020.
09:46
Izvor: Sportske.net

"El Mago" će izvesno napustiti klub na kraju sezone.

Epa/Sascha Steinbach
Epa/Sascha Steinbach

Povezane vesti

David Silva igra svoju 10. sezonu u dresu Mančester sitija, ujedno i poslednju na "Etihadu", ističe mu ugovor sa klubom i već je najavio da saradnju neće produžavati.

I dok se spekuliše gde bi iskusni vezista mogao da nastavi karijeru, pominju se Inter Majami i Real Betis, pitanje je i kako će "Građani" nadomestiti njegov odlazak.

Očekuje se da njegovo mesto u ekipi preuzme Fil Foden, kojeg je Pep Gvardiola bezbroj puta hvalio i isticao da je najtalentovaniji fudbaler sa koji je sarađivao.

Ipak, rotacija će odlaskom Silve svakako biti skraćena, pa je jasno da će "Građani" morati da angažuju i jedno pojačanje za vezni red.

Iako je izvesno da njih pandemija nije pogodila kao veliki broj drugih evropskih klubova, mogli bi ozbiljno da uštede prilikom angažovanja zamene za kapitena.

Naime, Emi Buendija bi mogao da bude zaista savršena zamena za Davida Silvu, prenose engleski mediji.

Bundesliga

Argentinac je u dresu Noriča ove sezone u elitnom rangu pokazao zavidan kvalitet, upisao je sedam asistencija u debi sezoni u Premijer ligi, imao je čak 70 dodavanja za šuteve.

Od njega su u segmentu asistencija za šuteve bolji samo Paskal Gros iz Brajtona i De Brujne, kako Argentinac beleži 3,1 asistenciju za šut po meču.

Prema parametru očekivanih asistencija (xA), Buendija je takođe treći u ligi, od njega bolje parametre imaju samo De Brujne i Rijad Marez, David Silva je recimo 10.

Najveća mana mu je slaba realizacija, nije postigao nijedan gol ove sezone u Premijer ligi, zbog čega ga je i Farke otvoreno kritikovao, ali baš zbog toga se čini da bi bio idealna zamena za Silvu, jer ni Španac nije poznato po postizanju pogodaka, a jasno je da mu to i nije zadatak.

Svakako, da je Buendija ove sezone igrao na "Etihadu" umesto na "Kerou roudu", jasno je da bi imao mnogo veće šanse za postizanje pogodaka.

Bilo kako bilo, čini se da bi Emi Buendija mogao da bude itekako pristupačan, posebno ako Norič ispadne u niži rang, a na dobrom su putu da se vrate u Čempionšip, Gvardiola bi u 23-godišnjem Argentincu dobio vrlo dobro rešenje u rotaciji, a uštedeli bi novac i imali bi više na raspolaganju za ojačavanje drugih pozicija u ekipi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke