"Sivi dim" između Vlahovića i Juvea

Autor: Filip Rodic
petak 09.02.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Nešto govori da se Ristiću ne žuri.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Italijanski list "Tutosport" objavio je tekst u kom se bavi produžetkom ugovora sprskog napadača Dušana Vlahovića i Juventusa pod naslovom: "Vlahović-Juventus, sivi dim: rizici i scenariji, jer se agentu ne žuri".

Tekst počinje konstatacijom da dijalozi Juventusa i Vlahovića za obnovu ugovora koji ističe 2026. teku sporo. Obe strane su izrazile nameru da sednu za pregovarački sto kako bi pokušale da nađu sporazum. Želja za obnovom postoji, a istovremeno distancu prave ekonomske prepreke. 

Poslednji kontakt između dve strane proizveo je još jedan "sivi dim" posle jesenjeg. Poslednjih dana nije prošlo nezapaženo prisustvo Vlahovićevog menadžera Darka Ristića u Italiji. Srpski agent je u nedelju primećen na tribinama na "San Siru" da gleda Inter-Juve. Treća poseta Italiji u poslednjih 5 meseci. Putovanja sa željom da se pronađe da ekonomski okvir sa upravom Juventusa.

Bez dogovora o produženju i relativnom prilagođavanju primanja na održivije brojke, Juve bi, u stvari, mogao da proceni moguće ponude za svog napadača. Izostanak dogovora bi Vlahovića približio prirodnom isteku ugovora (30. juna 2026) i samom tim bi bio veoma poželjan na tržištu.

Sa samo 26 godina po isteku ugovora bi kao slobodan agent bio lepa prilika za sve velike evropske timove. I naravno, bez plaćanja obeštećenja, sva zarada bi bila raspoređena za Dušanovu platu. I iz tog razloga Ristić ne žuri i čeka naredne poteze Juventusa, koji umesto toga želi da pronađe rešenje do kraja sezone.

"Tutomerkato" ističe kako se oseća da će pred Uskrs biti novih kontakata između strana za nastavak pregovora. Ukratko, utakmica za obnovu između Dušana i Juvea ostaje veoma otvorena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke