Sjajne vesti za "Gunere", ako ostanu u borbi za LŠ stižu pojačanja i to kakva!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 04.11.2021.
09:57
Izvor: Sportske.net

Da li se Arsenal konačno budi?

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Arsenal igra bolje u poslednje vreme, Arteta je vratio poverenje čelnika, a priča se da je porodica Krenke svesna da im je potrebno još igrača kako bi se vratili u vrh engleskog fudbala.

"Guneri" su trenutno šesti, nalaze se u odličnoj seriji rezultata, posle lošeg starta nanizali su četiri pobede u šest mečeva (ne računamo kup protiv Lidsa) pa će svakako pokušati na sve načine da nastave niz, na kraju krajeva imaju 17 bodova koliko i Junajted. Favoriti su za vikend protiv Votforda, posle pauze slede gostovanja i Junajtedu i Liverpulu, pa ćemo do kraja novembra videti kolike su mogućnosti tima.

Ali, kako rekosmo, Arsenal je spreman da uloži novac u igrače, samo je pitanje šta može da dovede na zimu. U napadu je meta Kalvert-Luin iz Evertona, a problem je što ga se "Karamele" neće lako odreći. "Guneri" će za nekih osam meseci ostati bez Lakazeta kome ističe ugovor.

Meta je i mladi Nemac Florijan Virc koji bi se sjajno uklopio sa Sakom i Emil-Rouvom i taj transfer bi mogao da usledi u januaru, kao i dovođenje stare želje Husema Auara. Vezista Liona je nasušna potreba jer u januaru Arteta ostaje bez Partija i Elnenija koji odlaze na afrički kup nacija. U vezi sa tim, želeli bi i Donija van de Beka, ali teško da će Junajted pojačavati rivala, ako Arsenal ostane do prazničnog ludila u borbi za Ligu šampiona, odnosno bude imao aktivnu poziciju na tabeli.

Luda želja je Rahim Sterling koji ne bi imao ništa protiv da se vrati u rodni grad, ako ne bude dobio priliku da iz Sitija ode u Španiju, ali pitanje je koliko je taj transfer moguć, ne samo u januaru, već i narednog leta.

U svakom slučaju, situacija je jasna, ako budu u top pet ili šest ekipa i šansa za Ligu šampiona bude realna, Amerikanci će zavući ruku u džep i podržati tim koji prošle sezone nije izborio ni Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke