Slom Dortmunda? Šta ovo znači za prelazni rok?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 26.01.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

Sprema se egzodus na "Vestfalenu".

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Mračne prognoze mogle bi da zadese Borusiju iz Dortmunda u slučaju da se na kraju sezone ne kvalifikuju u Ligu šampiona, što bi zbog manjka u klupskoj kasi moglo da rezultira egzodusom najpoznatijih igrača.

"Milioneri" trenutno zauzimaju sedmu poziciju u Bundesligi sa tri boda manje u odnosu na Volfsburg, koji je najlošije plasirani tim na mestu koje obezbeđuje plasman u elitno takmičenje.

Preostalo je još 16 kola do kraja šampionata i vremena za tim Edina Terzića je sve manje, a svaka utakmica je sama po sebi finale.

Ukoliko se mračni scenario obistini i naredne sezone "milioneri" ne budu igrali Ligu šampiona, klub mi mogao da za jedno leto ostane bez Džejdona Sanča, Đovanija Rejne i neumornog levog beka Rafaela Gereira.

Sa druge strane, čak i da dođe do onoga što ni u najcrnjim snovima na "Vestfalenu" ne žele da se dogodi, Borusija je odlučna da zadrži Erlinga Halanda i za sezonu 2021/2022.

Kako prenosi Bild, eventualni krah u vezi sa plasmanom u Ligu šampiona "koštao" bi Borusiju čak 30 miliona evra.

Dodaje se da bi u tom slučaju Sančo bio "zlatna koka" kao neko čija bi prodaja inkasirala najviše novca u klub.

Naredni meč Borusija igra u nedelju kao domaćin Augzbugu, a tada makar za pedalj znati više o krizi kroz koju klub prolazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke