Slučaj "Ilkaj Gundogan" postoji, u igri senzacionalni povratak na Ostrvo?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.08.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Pomalo neverovatno ponašanje Barselone...

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Ilkaj Gundogan je prošlog leta odbio sve moguće ponude i znatno unosnije od Barsine, ali je na kraju ipak odlučio da pojača tim Ćavija Ernandesa.

Gundogan je u tom trenutku došao kao kapiten najboljeg evropskog tima, Mančester sitija, koji je osvojio "tripletu" i odbio je da potpiše novi ugovor sa "građanima" zbog želje da zaigra u Barseloni.

Prošle godine bio je bez dileme najbolji igrač Barselone, uz Lamina Jamala, a onda je ovog leta došlo do zaokreta. 

Prvo, dolaskom Danija Olma njegova pozicija je ugrožena, jer Hansi Flik želi da igra u svojoj omiljenoj formaciji 4-2-3-1 i na poziciji iza napadača vidi upravo Olma ili Pedrija. 

Takođe, Gundogan ima ogromnu platu, treći je najplaćeniji u ekipi posle Frenkija de Jonga i Roberta Levandovskog, pa bi njegovim odlaskom bio oslobođen i dobar deo platnog budžeta.

Pojedini izvori tvrde da je Gundogan razočaran pošto Barsa koristi svoje novinare da izvrši pritisak na njega. Sport piše da je zatražio da ode, a onda su pouzdaniji izvori odmah to i demantovali.

Ali, nakon toga, došlo je do nastavka priče i navodnog kontakta sa Pepom Gvardiolom. Nije tajna da su Pep i Gundogan ostali u kontaktu i da bi ga Katalonac u svakom trenutku rado imao u svojoj ekipi, jer ni Mateo Kovačić ni Mateus Nunjes nisu uspeli da ga zamene. 

Gundogan nije igrao protiv Valensije, navodno zbog povrede, a onda je i danas trenirao odvojeno od ekipe što je samo podgrejalo glasine. 

Sve u svemu, Barsa po ko zna koji put na pogrešan način tretira svoje najbolje igrače u trenucima kada nema izbora i kada ne može da proda pojedine igrače koji su skupoceni na tržištu imaju velike plate kao De Jong, Rafinja, Feran Tores...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke