Slučaj "Mbape" - Moraju da ga prodaju, ali nemaju kome?!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.07.2023.
22:17
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti na kraju?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Finansijski fer plej je nešto što klubovi moraju poštovati, a činjenica je da Pari Sen Žermen troši daleko više od onoga što zaradi i da je samo plata Kilijana Mbapea za nevericu. 

Upravo zbog FFP-a, potrebno je da Pari Sen Žermen proda Kilijana Mbapea, prenosi "Lekip". 

Neki rok je 31. jul kada će se sve znati, ali do tada Pari Sen Žermen ima šansu da nekako zaobiđe FFP i da iskoristi klauzulu da produži ugovor na još godinu dana ovom fudbaleru i da on traje do 2025. godine. 

Insajderi iz Pari Sen Žermena su govorili kako je Mbape obećao da neće otići besplatno, a onda je brzo promenio mišljenje, pa sada je sve izvesnija situacija da će jedan od najboljih fudbalera na svetu u ovom trenutku kao slobodan igrač napustiti klub na kraju sezone. 

Problem je što niko ne želi da mu ponudi ono što on traži, a to je 50 miliona evra na godišnjem nivou, Real Madrid koji jeste zainteresovan za njegove usluge ne želi da pravi izuzetke, pa su radi da sačekaju leto 2024. godine kako bi doveli ovog fudbalera. 

Uglavnom, PSŽ-u je bolje da ga proda, inače upadaju u komplikovanu finansijsku situaciju, obeštećenje bi značilo i mirnu glavu što se tiče FFP-a...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke