Smena lidera na "Etihadu" - Sena kao idol a sada povratak u Brazil!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 29.03.2021.
11:33
Izvor: Sportske.net

Gvardiolina desna ruka napušta Mančester.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Mančester siti će tokom leta izvesno ostati bez dvojice najiskusnijih fudbalera. 

Serhio Aguero i Fernandinjo će potražiti nove klubove, dvojcu ističu ugovori po kraju sezone. Za Aguera vlada veliko interesovanje, a Fernandinjo bi mogao da se okuša u rodnom Brazilu. 

Za veterena je zainteresovan Atletiko Paranense, 35-godišnjak bi tako mogao da se vrati u svoj matični klub koji je napustio 2005. godine kako bi otišao u Šahtjor. Gvardiola neće izgubiti samo pouzdano igrača i štit ispred odbrane, već i lidera svlačionice. 

Engleski mediji pišu kako Fernandinjo ima ogroman uticaj na igrače, zbog njega Pep se može posvetiti čisto taktici dok međuljudski odnosi pripadaju bivšem "rudaru". Svojevremeno je Brazilac napravio motivacioni video pred jedan od bitnijih mečeva, u kompilaciju klipovao ubacio je i izjave svog legendarnog sunarodnika Ajrtona Sene kako bi digao svoj tim. U potpunosti je nasledio ulogu kapitena koja je nekada pripadala Vensanu Kompaniju, ali sada je vreme za rastanak. 

U Sitiju je još od 2013. godine, stigao je iz Šahtjora i svojim zalaganjem na terenu je osvojio srca "građana" uz dosta trofeja. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke