Šok - Barsa rizikuje da ostane bez dragulja, jer Laporta je ipak - Gazda!

Autor: Milovan Longinov
petak 09.07.2021.
19:05
Izvor: Sportske.net

Novi nemiri u Barseloni.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta još jednom je opravdao svoj nadimak "gazda".

Vezista Ilaiš Moriba je u prošloj polusezoni preuzeo ulogu četvrtog veznog igrača ispred Miralema Pjanića i Rikija Puđa, ali sada je na tankom letu.

Moriba važi za jednog od najtalentovanijih igrača "La Masije", ali očigledno je pod velikim uticajem svojih zastupnika. 

Navodno, Laporta je pregovarao sa njegovim menadžerom i ponudio mu novi ugovor, a kako su oni tražili znatno unosnija primanja, stigao je odgovor - Moriba neće trenirati sa prvim timom, niti će biti promovisan u isti ako ne potpiše novi ugovor.

I tu nije kraj, ako odbije ponudu koju ima na stolu, biće prodat ovog leta, jer mu trenutni ugovor ističe 2022. godine.

Izvori bliski klubu tvrde da Laporta ima kao i uvek čvrst stav i da mladi igrači treba da budu svesni kada im se ukaže prilika i čast da postanu prvotimci. 

Moriba je načinio pogrešan korak, u delikatnom trenutku kada Barsa mora znatno da smanji primanja, tražio je više novca i dobio je snažan negativan odgovor.

Insajderi u Kataloniji podsećaju da je Moriba ranije imao problema sa sličnim ispadima, da se kod uprave žalio na rad tadašnjeg trenera kadeta, legende Viktora Valdesa i da je to uradio njemu iza leđa.

Sada je odlučio da ne prihvati broj i mesto u prvom timu i da se okrene novcu i po svemu sudeći, neće ostati ako ne odustane od toga.

Ukoliko se to dogodi, kako su na transfer listi Pjanić i Alenja, Barsa će 100% morati da dovede još jednog veznog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke